Pierre's lenterecepten

Lente in de keuken!

Kikkerdrilpudding

Dit heb je nodig:

- 3 rijpe kiwi’s
- 500 ml appelsap
- 50 ml groene limonadesiroop
- 12 velletjes gelatine
- Een puddingvorm

Zo maak je het:

- Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water.

- Schil de kiwi’s en prak ze daarna fijn. Kook ze vervolgens 5 tot 10 minuten op zacht vuur.

- Knijp de gelatine uit en doe het bij de kiwiprut.

- Roer ook de andere ingrediënten erdoor en laat het mengsel afkoelen tot het lobbig wordt.

- Giet het in de puddingvorm en zet in de koelkast. Wacht ongeveer 2 a 3 uur en dan….

Is je kikkerdril pudding klaar! Eet smakelijk!

Sla je aardappels tot moes(tuin): rucolastamppot 

Dit heb je nodig:

- 250 gram aardappels
- 30 gram rucola
- 10 gram amandelschaafsel
- 1 gekookt ei
- 1,5 dl groentenbouillon
- ½ appel in blokjes
- ½ citroen
- 1 kleine ui in ringen en gebakken naar je eigen favoriete recept
- 25 gram Parmezaanse kaas rasp

Zo maak je het:

- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 30 minuten gaar.

- Was de appel, ontdoe deze van het klokhuis, snijdt de appel in kleine blokjes. Meng er direct citroensap er doorheen (tegen verkleuren)

- Kook de eieren in 8 min. hard, laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijdt in stukken.

- Snijd ondertussen de rucola grof.

- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

- Giet de aardappelen en paprika af en stamp fijn met de pureemepper. Voeg wat groentebouillon toe.

- Zet de pan met puree terug op het vuur, roer de rucola erdoor, warm goed door en breng op smaak met peper.

- Vermengde stukken eieren en Parmezaanse kaas en amandelschaafsel door de de stamppot. Leg op de stamppot gebakken uien.