
Roy’s gezonde eitje
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 snufje rode peper vlokken
- 30 gram boerenkool (zonder steeltjes en fijngesneden)
- 4 geklutste eieren
- ½ bakje hüttenkäsen
- verse basilicum naar smaak
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
- Verhit de olijfolie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie heet is de ui en rode peper vlokken toe en bak het geheel één minuut.
- Voeg de boerenkool toe en roer de ui en de boerenkool goed door elkaar. Bak het geheel kort op hoog vuur totdat de boerenkool begint te slinken.
- Zet het vuur middelhoog en voeg de geklutste eieren toe aan de pan. Roer het geheel totdat de eieren beginnen te stollen en voeg vervolgens de hüttenkâse en de basilicum toe. Haal de pan van het vuur en roer nog door tot de eieren gaar zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe.