![](https://assets.production.zapp.nl/attachments/articles/000/025/521/cover/Zwarte_weduwe.png?1540642853)
Pierre’s Zwarte Weduwe
Recept Pierre’s Zwarte Weduwe
Ingrediënten/Benodigdheden
- Mega groot bord om spin op te leggen
- Water (400 ml)
- Bloem (200 g)
- Boter (200 g)
- Ei (7 – 8 stuks)
- Zwart kleurstofpoeder
- Rode kleurstof
- Trekdrop
- Yoghurt
- Rode fruitsaus
- Slagroom
- Suiker
- Vanille
- Oven
- Grote bakplaat
- Bakpapier
- Zwarte stift
- Spuitzak met opzetstuk
- Prikker
Instructies
De spinnensoes
Laat het trekdrop in het water weken. Het water krijgt een kleurtje, voeg zwart kleurstofpoeder toe om het zwarter te maken. Breng het gekleurde water met de boter samen aan de kook. Haal de pan van het vuur en spatel de bloem erdoorheen. Zet de pan weer op het vuur en roer het 1 minuut goed door. Haal de pan meteen weer van het vuur en spatel een voor een de eieren erdoorheen. Stop het beslag in de spuitzak en leg het even aan de kant.
Pak het bakpapier en teken met zwarte stift een grote spin op het papier. Draai daarna het bakpapier om en leg het op een bakplaat. Spuit het soezenbeslag op de spinnenvorm en bak in de oven op 175 graden totdat de spinnensoes helemaal droog is.
De vulling
Klop in een aparte schaal de slagroom op met suiker en vanille en een beetje rode kleurstof. Stop de vulling in een aparte spuitzak.
Maak een gaatje in de spinnensoes en in de poten van de spin. Doe dit op een plekje zodat je het gaatje niet goed ziet zitten. Vul de soes en poten met de voorzichtig met de vulling.
Opdienen
Giet yoghurt op een groot dienblad of bord met een randje. Maak met de rode fruitsaus een draaikolk in de yoghurt. Pak de prikker en trek strepen van het midden van de cirkel naar buiten. Zo ontstaat er een spinnenweb! Leg nu voorzichtig de spinnensoes op het bord. Laat de Zwarte Weduwe niet wegkruipen en eet ‘m snel op!