
Kiwimoorkoppen
Zaterdag 1 september 2018
Benieuwd naar het recept van de kiwimoorkoppen van Pierre? Lees het hieronder!
Ingrediënten (6 personen):
- 2x 225 gram pure gesmolten chocolade
- 2x 375 gram room
- 6 eieren
- Doosje aardbeien
- Bos verse mint
- Spuitzak met kartel
Instructies:
- Snij de kiwi’s doormidden en lepel de helften uit.
- Verwarm de oven op 70 graden en droog de schillen in de oven. Dit duurt ongeveer zes tot tien uur.
- Vul een pan voor de helft met water en breng deze aan de kook.
- Hang een bak of kleinere pan in de grotere pan. Daar doe je de chocolade in.
- Smelt de chocolade.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom.
- Klop het eiwit tot glanzende stijve pieken.
- Klop de slagroom op totdat ie stijf is. Om te checken of het goed is moet je de kom ondersteboven, boven je hoofd kunnen houden zonder dat het eruit valt.
- Roer de gesmolten chocolade door het eiwit en meng het chocolade-eiwit mengsel met de slagroom. De mousse is klaar.
- Vul de spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de gedroogde kiwischillen.
- Leg een blaadje mint en een aardbeitje op de mousse.
GENIET!