Kiwimoorkoppen

Benieuwd naar het recept van de kiwimoorkoppen van Pierre? Lees het hieronder!

Ingrediënten (6 personen):

  • 2x 225 gram pure gesmolten chocolade
  • 2x 375 gram room
  • 6 eieren
  • Doosje aardbeien
  • Bos verse mint
  • Spuitzak met kartel

Instructies:

  1. Snij de kiwi’s doormidden en lepel de helften uit.
  2. Verwarm de oven op 70 graden en droog de schillen in de oven. Dit duurt ongeveer zes tot tien uur.
  3. Vul een pan voor de helft met water en breng deze aan de kook.
  4. Hang een bak of kleinere pan in de grotere pan. Daar doe je de chocolade in.
  5. Smelt de chocolade.
  6. Splits de eieren en doe de eiwitten in een kom.
  7. Klop het eiwit tot glanzende stijve pieken.
  8. Klop de slagroom op totdat ie stijf is. Om te checken of het goed is moet je de kom ondersteboven, boven je hoofd kunnen houden zonder dat het eruit valt.
  9. Roer de gesmolten chocolade door het eiwit en meng het chocolade-eiwit mengsel met de slagroom. De mousse is klaar.
  10. Vul de spuitzak met de mousse en spuit de mousse in de gedroogde kiwischillen.
  11. Leg een blaadje mint en een aardbeitje op de mousse.

GENIET!