Pierre's Changuasoep

Dit soepje met ei is echt verrukkelijk! Check hieronder het recept! 

Wil je zelf deze heerlijke soep maken? Dat kan met dit recept!

Wat heb je nodig?
* 1 bosuitje
* 5 takjes koriander
* 1 teentje knoflook
* 1 liter water
* 475 ml volle melk
* 4 sneetjes bruin brood
* Zonnebloemolie
* 4 eieren
* 1 groene peper
* 1 rode peper
* Sesamolie

Gereedschap
* Grill
* Draadspaan

Hoe maak je het?
Snijd de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn. Pel en kneus (met een mes) de knoflook. Breng water en melk in een grote pan aan de kook. Voeg de knoflook, de helft van de bosui en de helft van de koriander toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat circa 20 minuten trekken. Verwarm de grill voor. Bestrijk het brood met olie en gril het brood om en om op de grill tot het een mooie grillstreep heeft en krokant is. Zeef de soep, schenk terug in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Breek een ei in een klein kommetje. Voeg het ei voorzichtig toe aan de soep zodra deze lichtjes kookt. Herhaal dit met alle eieren. PAS OP: als je niet van heet eten houdt, dan moet je de pepers er niet in doen. Maar misschien een leuk idee voor moederdag als je ouders daar van houden. 

Als je het gaat opscheppen is het handig om de soepkommen voor te verwarmen. Dit kan of in de oven of schenk kokend water in de kommen en laat dan circa 5 minuten staan. Schep in elke soepkom wat bosui en koriander. Schep met een draadspaan een gepocheerde ei uit de soep, voorzichtig in de soepkom. Verdeel de soep over de kommen. Bestrooi met de twee soorten peper (als je van heet eten houdt!) en besprenkel met sesamolie. Eet smakelijk!