Rutgers zandkoekjes

Deze keer hebben we geen ontbijtje, maar we hebben wel een heel lekker recept van zandkoekjes. Check hieronder hoe je het kunt maken.

Wil jij ook zelf zandkoekjes maken? Dat kan heel makkelijk met dit recept!

Wat heb je nodig?
* 300 gram bloem
* 150 gram boter
* 150 gram suiker
* Mespuntje zout
* 1 zakje vanillesuiker
* 2 eieren
* Om het extra speciaal te maken, kun je door het deeg wat koekkruiden doen. Maar let op, het heeft een hele sterke smaak dus doe er niet te veel in!

Hoe maak je het?
Zeef de bloem en doe het in een grote mengkom. Maak met je handen of met een lepel een kuiltje, en breek hierin twee eieren. Doe de suiker en de vanillesuiker erbij. Vervolgens doe je de boter erin. Was dan je handen goed en kneed alles heel goed door elkaar! Maak van het deeg een bal. Als het deeg een beetje begint te kruimelen, meng er dan een beetje melk door. Wikkel de deegbal in vershoudfolie en laat het een uur rusten in de koelkast. Na een uur rol je het deeg uit met een deegroller en kan je beginnen met de vormpjes! Smeer de bakplaat in met olie of boter en gebruik hiervoor een kwastje, dat gaat makkelijker. Schuif de bakplaat met de koekjes in de oven en bak ze ongeveer een half uurtje. Klaar is Kees!