
Pierre's suprise Eieren!
Wat heb je nodig?
* Eieren (zoveel als dat je er wilt maken)
Bietenbavarois vulling
*250 gram bietensap
*250 gram lobbig geslagen room
*5 gram gelatine
*50 gram suiker
*10 gram vanille suiker
Mintbavarois vulling
*250 gram mintsap
*250 gram lobbig geslagen room
*5 gram gelatine
*50 gram honing
*10 gram vanille suiker
Doperwtbavarois vulling
*250 gram bietensap
*250 gram lobbig geslagen room
*5 gram gelatine
*50 gram suiker
*10 gram vanille suiker
*Naald
*Bakjes
*Spuitzak
*Spuitmondje
*Mixer
*Mengkommen
Prik aan de bovenkant en onderkant van het rauwe ei een gaatje. Maak aan de onderkant van het ei het gaatje iets groter door met de naald wat vaker te prikken. Blaas door het bovenste gaat heen. Hierdoor loopt aan de onderkant het eiwit en eigeel uit het ei. Doe dit bij zoveel eieren als dat je wilt gaan vullen. Zorg dat je de lek geprikte eieren even kookt in kokend water. Hierdoor dood je alle bacteriën en kun je niet ziek worden van salmonella.
Laat de gelatine weken in water. Mix de andere ingrediënten voor de vulling door elkaar heen. Meng daar de gelatine weer doorheen. Meng door het mengsel wat stijf opgeklopte slagroom. Doe deze vulling in een spuitzak met een rond spuitmondje. Pak het lege ei en spuit het ei vol. Laat het ei koelen in de koelkast, zodat het mengsel hard wordt. Serveer het ei in een vrolijk bakje.