Hartige Ei Taart

Pierre’s hartige eitaart. Een taart om van te smullen!

Pierre heeft speciaal voor Pasen heerlijke gerechten bedacht. Wil je die thuis ook maken? Super leuk én super simpel te maken!

Wat heb je nodig?

* 30 stuks eieren
*500 gram mascarpone
*500 gram roomkaas
*2 bakjes atsinacress
*Eetbare bloemetjes
*Bosje bieslook
*Noten
*Olie
*Paar plakken brood
*Kleurstof rood en groen
*Zout en peper


*Spuitmondjes
*Plastic spuitzakken
*Paletmes
*Keukenmachine
*Schaal met stro
*Garde
*Bakvorm
*Oven 

Verwarm de oven voor op 80 graden. Scheid het eiwit en het eigeel van elkaar. Doe dat in twee verschillende bakjes. Kluts met een vork het eigeel goed door elkaar. Doe dat bij het eiwit ook.

Pak een bakvorm en vet de vorm in. Schenk een laagje eiwit in de vorm van ongeveer 1 centimeter hoog. Doe de bakvorm in de oven en laat deze staan totdat het eiwit hard is geworden. Daarna schenk je eigeel in de bakvorm en doe je deze in de oven totdat het eigeel hard geworden is. Ga hier mee door totdat je meerdere lagen op elkaar gestapeld hebt. Haal de bakvorm uit de oven en laat hem afkoelen in de koelkast.

Klop de mascarpone en roomkaas door elkaar. Voeg wat zout en peper toe, zoveel als dat je lekker vindt. Doe dit in een spuitzak en spuit mooie vormpjes op je (afgekoelde) eitaart. Smeer aan de zijkant van de eitaart wat mascarpone zodat er een dun wit laagje op de taart komt. Hier kun je om de taart te versieren wat noten op plakken en wat mooie eetbare bloemetjes. Eetsmakelijk!