Buitengewoon broodbeleg: pindaspecukaas!

Pierre’s buitengewone beleg is om van te smikkelen! Ben je benieuwd hoe het proeft? Dat kan gewoon. Het is namelijk heel makkelijk om zelf te maken.

Wat heb je nodig?

* 250 gram gedopte en geroosterde pinda's zonder vlies eromheen
* 1 eetlepel arachide-olie (dat is pinda-olie)
* 1 afgestreken theelepel zout
* 1/2 eetlepel fijne kristalsuiker
* Speculaaspoeder
* Blender
* Pannenlikker
* Potje om pindaspecukaas in te doen
* Pan
* Spatel

Hoe maak je het?

Rooster de pinda’s een beetje bruin. Dit kan in een koekenpan zonder olie toe te voegen. Let op dat de pinda's niet verbranden.

Doe pinda's, suiker, speculaaspoeder en zout in de keukenmachine. Gooi er een halve eetlepel olie bij. Het is de bedoeling dat het mengsel een beetje smeuïg wordt, dus als het nog te dik is dan gooi je er nog een theelepel olie bij.

Als je grove pindakaas wilt, kun je gewoon eerder ophouden met malen, maar je kunt ook gladde pindakaas maken en daar grof gehakte pinda's bijdoen. Als je blender niet glad genoeg maalt maar je wilt wel gladde pindakaas, dan kun je de pindakaas door een zeef wrijven.

Je kunt de Pindakaas helemaal je eigen smaak geven. Bijvoorbeeld kokosolie of honing toe te voegen. Wees creatief! Eetsmakelijk!