Slurp spaghetti

Wil jij nou met Valentijn jouw date verassen met een super lange spaghettisliert à la Lady en de Vagebond? Check dan snel dit recept van Pierre! 

Begin met het maken van het pastadeeg.

Benodigdheden: 

  • 400 gram pastabloem
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 2 eierdooiers (dat is het gele deel uit een ei)
  • 2 theelepels olijfolie extra vierge
  • Zeef
  • Plasticfolie
  • Kom
  • Deegroller 

Zeef de bloem in een kom en voeg er een snufje zout aan toe. Maak dan een kuiltje in het midden. Doe de vier eieren en de twee eierdooiers in het kuiltje. Klop de eieren met één theelepel olijfolie los met een vork, terwijl je steeds een beetje bloem meeneemt. Blijf kloppen, totdat het te zwaar wordt. Kneed dan verder met je handen. Kneed het deeg ongeveer vijf minuten tot een soepel deeg. Als het deeg een beetje nat blijft, voeg je bloem toe en als het deeg te droog wordt, voeg je een beetje water toe.
Rol een bal van het deeg en bestrooi deze met wat bloem. Rol de bal dan in plastic folie en laat dit een uur rusten.
Na een uur kun je het deeg door de pastamachine halen. Zet de machine steeds iets dunner totdat het deeg dun genoeg is om er pastaslierten van te maken. Als je geen pastamachine hebt, dan kun je het deeg ook heel dun rollen met een deegroller.

Een pasta zonder saus is natuurlijk geen pasta! Met dit recept voor bolognaise-saus maak je de lekkerste pasta voor jouw date. En het is rood: de kleur van de liefde <3  

Benodigdheden:

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Eventueel kaas/parmezaan
  • Zoute popcorn
  • Eetbare rozen

Snij de ui en de knoflook fijn. Giet een beetje olijfolie in de pan en voeg daar dan de ui en de knoflook aan toe. Bak dit totdat de ui glazig is. Voeg dan het gehakt toe en bak dit mee totdat de rode kleur verdwenen is. Voeg dan de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer het tot een saus. Voor de smaak is het ook lekker om wat Italiaanse kruiden door de saus te roeren en wat peper en zout.

Als je het lekker vindt, kun je kaas over de saus strooien of je kunt het ook spannend maken met zoute popcorn erop en eetbare roosjes.