Juvats pancakes
Benodigdheden:
- 150 ml amandelmelk
- 2 eieren
- Ongeveer 100 gram bloem
- Bakboter
- 2 beslagkommen
- Spatel
- Soeplepel
- Garde of een mixer
- Koekenpan
- Maatbeker
- Chocoladesaus
- Cocosvlokken
Scheid het eiwit van het eigeel van de eieren. Klop met een garde of met een mixer het eiwit stijf. Mix in een andere beslagkom het eigeel met de bloem en de amandelmelk. Voeg als laatste het eiwit toe en schep dit door de rest van het beslag heen.
Zet een koekenpan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Als de boter gesmolten is, kun je met een soeplepel het beslag in de pan gieten. Let op: pancakes zijn veel kleiner dan pannekoeken, dus één schepje beslag is genoeg. Bak de pancakes aan beide kanten bruin.
Leg de pancakes op een bordje en giet er wat chocoladesaus over en strooi wat cocosvlokken. Smullen maar!