Seizoen 2: Nog één week

De spannendste week in het leven van een kind staat weer centraal in het tweede seizoen van Nog één week. De 10-delige documentaireserie laat zien hoe kinderen tussen 10 en 13 jaar zich voorbereiden op een verandering die hun leven op z’n kop zet.

In elke aflevering staat één kind centraal en wordt hij of zij de week vóór de spannende gebeurtenis gevolgd. Soms is het leuk, soms spannend, soms verdrietig, soms moeilijk. Hoe ga je om met de spanning en hoe is het als het grote moment eindelijk daar is?

 

Aflevering 1: Nog één week... en dan hoor ik of ik mag beginnen met puberteitsremmers

Esmee (12) is geboren als jongen maar gaat door het leven als meisje. Als ze nu geen puberteitsremmers krijgt zal haar stem lager worden en zullen haar voeten gaan groeien. Daar moet Esmee niet aan denken! Over week wordt ze getest en hoort ze of ze aan de remmers mag beginnen…

Aflevering 2: Nog één week... en dan vlieg ik voor het eerst alleen          

Darryl (12) mag als reporter verslag doen van een kinderrechten-vergadering in Kroatië. Maar daar kom je niet zonder te vliegen en hij gaat óók nog zonder ouders. Hij heeft een week om zich daarop voor te bereiden. Superspannend, want stort het vliegtuig niet neer?

Aflevering 3: Nog één week... en dan krijg ik een hardloopbeen

Keetje (12) is dol op sporten. Maar ze heeft maar één been. Ze heeft wel een prothese maar kan daar niet mee rennen. Over een week gaat dat veranderen: dan kan ze door een supergave Blade weer meedoen. En misschien zelfs een wedstrijd rennen?

Aflevering 4: Nog één week... en dan heb ik een selectiewedstrijd acrogym

Xiao Mei (10) zweeft het liefst door de lucht. Salto’s en zweefsprongen maakt ze als de beste. Maar nu moet ze met haar nieuwe team bewijzen dat ze naar het Nederlands Kampioenschap kan. Zullen de salto’s lukken? En halen ze genoeg punten om te winnen?