Nieuwe avonturen van Poesjes!

Poesjes komt terug! Een nieuwe reeks met doldwaze avonturen op Kattenlaan 9.

Jaahaaa, je lievelingspoezen en schildpad komen terug! Inclusief een hele reeks aan andere dieren. Dit keer zal het allemaal iets anders gaan dan je verwacht.. 

Op Kattenlaan 9 woont de decadente kater Boudewijn met zijn trouwe butler, de schildpad Ed. Boudewijn is dol op champagne en kaviaar, maar heeft een hekel aan werken. Om zijn luxeleventje te bekostigen, gaat hij op zoek naar een huurder voor de zolderverdieping. Daarvoor meldt zich een prachtige, ogenschijnlijk fatsoenlijke en kinderloze huurder, de poes Cathelijne.

Boudewijn is diep onder de indruk en neemt haar meteen in huis. Maar al gauw blijkt dat zij in haar grote koffer drie kittens heeft verstopt. En zo dartelen Luna, Hugo en Guy ongevraagd Boudewijns leven in. Luna heeft een enorme fantasie, Guy is bang voor zo ongeveer alles en Hugo is, tja, eigenlijk een Boudewijn in pocketformaat: elitair, chronisch ontevreden en, volgens hemzelf, ongelofelijk intelligent. Omdat Cathelijne de huur almaar niet betaalt, begint Boudewijn op de eerste etage een B&B. Die trekt nogal eigenaardige gasten aan. Bijvoorbeeld ‘slakunstenares’ Isabelle. En Maurice, een konijn dat op huwelijksreis is met zichzelf om over zijn asielverleden heen te komen.

Terwijl Ed zijn best doet om zowel Boudewijn als de B&B-gasten met hun vreemde verzoeken tevreden te houden, gaat Boudewijn zwaar gebukt onder alle herrie in huis. Gelukkig heeft hij Ada, de paranormaal begaafde mossel die op televisie goedbedoelde adviezen geeft. En hij heeft Annie, de barvis van Café De Kom, die hem op de juiste momenten een borrel inschenkt.

De kittens beleven ondertussen allerlei avonturen en kijken elke middag naar hun favoriete tv-programma, Kamikaze Kitty, waarin eendjes van een glijbaan het water inglijden en een komisch slakkenduo mopjes vertelt. Als Cathelijne thuiskomt van haar werk treft ze haar kittens meestal al braaf in bed, moe van een spannende dag, dromend van morgen. En overmorgen.

Vanaf zaterdag 24 november, dagelijks op NPO Zapp om 17.45 uur.