Achter de schermen bij Poesjes 1

Benieuwd hoe het eerste seizoen van Poesjes is gemaakt? Lees er hier meer over! 

Wist je dat?

Schilpad Ed werd elke dag in een warm bad gedaan zodat hij zich lekker fit zou voelen. Als het te koud was viel hij namelijk in slaap!

- Boudewijn was erg makkelijk om mee te werken, dus zijn scènes werden allemaal in de laatste week gefilmd. Toen het filmen eenmaal begon, bleek ze (want Boudewijn is eigenlijk een vrouwtjespoes) krols...

- Moederkat Mimi wilde niet in het poezenhuis spelen, dus daarom kreeg ze de rol van werkende moeder. Zo hoefde ze niet zoveel in het huis te zijn. Alle scenario's werden daarop aangepast!

- Om goed te kunnen werken met de katten werd overal in het poezenhuis eten, catnip en doekjes met kattenkruid verstopt.

- De cameraman, setdresser en de regisseur waren met zijn drieën tijdens het draaien de hele dag bij het poezenhuis. Ze bleken alledrie allergisch voor kittens...

Oom Boudewijn is in het echt eigenlijk een vrouwtje en poes Laura is een mannetje!

Schildpad Ed zou gek op kersen zijn, maar bleek ineens alle soorten kersen niet te lusten. Hij was wel gek op rucola en komkommer.

- De vriendin van Ed, Fleur, bleek eerst een langoor konijn te zijn. Maar zij pastte niet in het huis! Daarom kwam er voor die rol een dwergkonijn in de plaats.

Boudewijn zat eigenlijk niet in de serie, maar hij ging steeds in het poezenhuis liggen. Zo bemachtigde hij zijn rol.