Hoe bereidt het koor zich voor? – Relaxen, moppen en tips

In aanloop naar De Grote Show is het natuurlijk belangrijk dat je lekker in je vel zit. Mila, Fayelinn, Janna, Catelynn en Vayèn hebben één ding gemeen: ze houden van ontspanning en van goede grappen 😉. Ben jij benieuwd naar de grappen? Lees dan snel verder.

In aanloop naar De Grote Show is het natuurlijk belangrijk dat je lekker in je vel zit. Mila, Fayelinn, Janna, Catelynn en Vayèn hebben één ding gemeen: ze houden van ontspanning en van goede grappen 😉. Ben jij benieuwd naar de grappen? Lees dan snel verder.

Wat doe je om te relaxen voordat je gaat optreden?
Mila: Ik doe graag een maskertje op om te ontspannen.

Fayelinn: Als het optreden in de ochtend is, neem ik rustig de tijd om wakker te worden. Vaak snooze ik stiekem nog even. Daarna vind ik het fijn om alle liedjes en dansjes even door te nemen en te bubbelen om mijn stembanden te laten ontspannen. Kort voor mijn optreden shake ik altijd even alle spanning uit mijn lijf. Ik start dan met het schudden van mijn armen en benen. Soms helpt springen. Daarna zit ik helemaal in mijn focus.

Sierra: Ik mediteer.

Om te kunnen ontspannen helpt lachen ook vaak! Hebben jullie een goede grap?
Catelynn: Mijn juf legde in het begin van het schooljaar de regels uit die in de klas gelden en vertelde dat je straf kunt krijgen als je de regels overtreedt. Ik vroeg aan de juf of je straf krijgt voor iets wat je niet hebt gedaan. De juf zei van niet. Ik zei toen voor de grap: "Dan hoeven we geen huiswerk meer te maken." De juf antwoordde dat we dan waarschijnlijk geen goede cijfers zouden halen en misschien wel zouden blijven zitten. Ik zei toen: "Juf, u maakt dan zeker nooit uw huiswerk want u zit al jaren in dezelfde klas."

Mila: Er zitten 100 bakstenen in een vliegtuig. 1 valt eruit hoeveel zijn er over? 99!  Het meisje loopt verder, ze ziet een olifant en giraf bij de koelkast staan. Hoe gaat de giraf in de koelkast? Deur open, giraf erin en deur dicht. Hoe gaat een olifant in de koelkast? Deur open, giraf eruit, olifant erin, deurtje dicht. Daarna loopt ze verder. Er is een feestje met dieren, 1 dier is er niet, welk dier?…..

De olifant, want die zit nog in de koelkast. Daarna loopt ze weer verder. Ze loopt naar een vijver waar normaal allemaal krokodillen zijn, maar zwemt toch door de rivier heen en overleeft het. Hoe kan dat? De krokodillen waren op het feestje! Daarna gaat het toch mis. Waarom? De baksteen viel op het meisje.

Janna: De postbode gooit een brief door de bus. Zegt de buschauffeur: ‘Hé, doe eens even normaal!’

Fayelinn, Lana, Vayèn en Gaby, jullie hebben al eens De Grote Show meegemaakt. Hebben jullie nog tips aan de nieuwe koorleden?
Fayelinn: Ga lekker vroeg slapen, zodat je uitgerust begint. De shows zijn best pittig, maar enorm gaaf. Als je iedereen ziet, voel je de adrenaline door je lichaam gieren. Geniet vooral! Want die plek en dat podium is onze droom! Dat maak je bijna nooit meer mee.

Lana: Vraag aan de koorkinderen die al eerder bij de Grote Show hebben opgetreden wat er allemaal gaat gebeuren zodat je een beetje voorbereid bent. Adem goed in en uit om te ontspannen. Het is super leuk dus geniet ervan, voordat je het weet is de show alweer voorbij.

Vayèn: Ik zorg ervoor dat ik goed uitgerust ben, door in bad te gaan en op tijd naar bed te gaan. Als ik uitgerust ben, kan ik me goed concentreren op het podium. Je moet vooral proberen te genieten en plezier te hebben als je op het podium staat. En natuurlijk ook achter de schermen! 

Gaby: Genieten en altijd blijven lachen.