Hoe is het om een clip op te nemen?

Voor Estrella, Lewis, Zharaii en Indy was "Daba Die Daba Daa" hun allereerste clip ooit. Spanning, lachen en heel vaak hetzelfde dansje opnieuw doen. Raïsha ging langs en vroeg hoe het was om de clip te maken voor het nieuwe Koningsspelennummer.

Hoe heb je je voorbereid op de eerste clip?
Zharaii: Thuis heb ik "Daba Die Daba Daa" veel geoefend. De avond voor de clipopname heb ik vast mijn spullen klaargelegd. Daarna ben ik op tijd naar bed gegaan. In de ochtend en onderweg naar de clipopname heb ik het lied nog een paar keer gezongen.

Indy: Het was mijn allereerste clipopname. Daarom wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik heb me voorbereid door de danspasjes goed te kennen, om te voorkomen dat ik als enige de verkeerde kant op zou springen!

Vond je het spannend om de clip op te nemen?
Estrella: Ik had superveel zin in de clip! Maar ik vond het ook een klein beetje spannend, op een leuke manier. Dat gaf mij een heel goed gevoel van tevoren. Er waren kriebels in mijn buik van leukheid en ik was klaar om te beginnen.

Lewis: Ik vond het spannend om te zien wat voor kleding ik aan zou krijgen en wat er allemaal gebeurde op een clipopnamedag. Gelukkig waren er meer nieuwe koorleden die allemaal hetzelfde gevoel hadden. Daarom voelde ik me niet alleen. De kinderen die langer in het koor zitten stelden mij gerust en zeiden dat de spanning snel overgaat.

Kun je beschrijven hoe de dag is verlopen?
Estrella: Met mijn opa en moeder ging ik vroeg van huis. Bij de locatie van de clip werd ik opgevangen door kinderbegeleider Yentl. Van de styling kreeg ik eerst een wit pak aan met witte schoenen. Mijn haren werden daarna gedaan door stylisten. Samen met dansjuf Caja oefenden we het "Daba Die Daba Daa"-dansje.

Indy: Ondertussen werden er ook opnames gemaakt voor het Jeugdjournaal en de Kinderen voor Kinderen vlog. Toen gingen we naar buiten en namen we de eerste stukken van de clip op. Na de pauze gingen we met de bus naar de studio. Dat was supergezellig! Met het hele koor lol maken in de bus. In de studio kregen we gekleurde pakken aan.

Zharaii: In de studio hebben we het refrein opgenomen en hebben we ook foto's gemaakt. Toen we klaar waren met de opnames stonden er lekkere snacks voor ons klaar. Na wat eten en omkleden werd ik opgehaald door mijn ouders.

Tijdens het draaien moesten stukjes vaak over. Hoe vonden jullie dat?
Estrella: Ik had wel verwacht dat het vaak over moest. Dat vond ik best wel leuk, want ik had er veel zin in!

Mag je zelf bedenken wanneer je in beeld komt of waar je gaat staan?
Lewis: Nee, de choreograaf bepaalt op welke plek we staan tijdens de dans. Soms sta je dus voor en soms sta je achter. Wie er in beeld komt bepaalt de regisseur.

Wat vond je het allerleukste van het opnemen van de clip?
Lewis: Ik vond het leukste om op verschillende locaties op te nemen. Vooral de studio vond ik echt te gek! Er werkten veel mensen aan de videoclip, zoals cameramensen, licht- en geluidsmensen. Ik vond het echt cool dat al die mensen met ons liedje bezig waren.

Indy: Ik vond het allerleukste het moment dat je met het koor klaar staat om te beginnen met dansen. De busrit vond ik ook heel gezellig, want toen heb ik hard gelachen.

Was een clip opnemen wat je ervan had verwacht of was het totaal anders?
Zharaii:  Het was anders dan ik had verwacht. Mijn groepje begon met het einde van de clip op te nemen in plaats van het begin. Dit vond ik wel een beetje raar. Maar uiteindelijk begreep ik dat de videoclip op een andere volgorde wordt gedraaid dan je ziet bij het eindresultaat.

Heb je een tip om het "Daba Die Daba Daa"-gevoel te krijgen?
Estrella:  Jezelf zijn, doen wat jij leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Het maakt niet uit wat anderen vinden, als jij het leuk vindt, ga ervoor! Daar word je blij van en krijg je het "Daba Die Daba Daa"-gevoel.

Indy: Ik krijg het "Daba Die Daba Daa"-gevoel als ik heb gedanst op "Daba Die Daba Daa". Een boodschap aan iedereen: Kom op en dans lekker mee!

Lewis: Door te dansen krijg ik het "Daba Die Daba Daa"-gevoel! Maar als jij blij wordt van een andere vorm van bewegen, is dat natuurlijk helemaal goed.

Zharaii: Dans en zing mee om het "Daba Die Daba Daa"-gevoel te krijgen.