Hoe bereidt het koor zich voor? – Eten en slapen

Nog even en dan is het zover; De Grote Show! Ben jij benieuwd hoe het koor zich hierop voorbereidt? Lees dan snel verder. Wat is hun lievelingsontbijt en hoe zorgen ze ervoor dat ze lekker slapen? Raïsha ging in gesprek met Razz, Lana, Zehra, Gaby en Tove.

Hoe ontbijten jullie het liefst voor De Grote Show?
Razz: Ik drink altijd een kopje mango thee bij het ontbijt. Is de mango thee op? Dan kan ik ook een ander smaakje drinken zoals bosvruchten, herfst thee of groen gras. Gelukkig zorgen mijn ouders dat er altijd wel een pakje mangothee in huis is.

Lana: Voor het optreden eet ik in het hotel waar wij met het koor verblijven graag een broodje roerei en een wafel. Als ik thuis ontbijt is er geen roerei en wafel. Maar in het weekend bakt mijn moeder wel vaker een eitje met ham voor me of eten we broodjes. Doordeweeks ontbijt ik thuis met twee bruine boterhammen met cervelaatworst of boterhamworst. Ik lust geen zoet broodbeleg, omdat ik geen chocola lust.

Wat eet je graag voor je het podium op gaat?
Zehra: Iets zuurs, dan schrik ik zo van de zure smaak dat ik de spanning vergeet. Zoals zure matten, citroenen en verschillende zure snoepjes. Ik schrik het meest van de citroenen.

Is er ook zuur eten wat je niet lekker vindt?
Zehra: Uhmm ik denk limoenen, door dat bittere smaakje met dat zure erdoorheen. Maar ik vind een limoentje in mijn water wel weer lekker.

Naast dat je lekker en goed eet voor De Grote Show is het ook belangrijk om goed te slapen. Hoe zorgen jullie ervoor dat je uitgerust wakker wordt?
Tove: Ik slaap het lekkerst met al mijn knuffels. Dat zijn er heel veel! En in de winter met een kruik. Ik heb ongeveer 60 knuffels. De meest speciale knuffels hebben een naam. Mijn favoriete knuffel heet Puppin.

 Zehra: Ik lees een boek en ik maak een lekker holletje in mijn bed waar ik lekker kan slapen. (Net als een hamster).

Gaby: Ik slaap altijd met mijn knuffel en als het koud is slaap ik ook met een kruik. Voor het slapen luister ik altijd naar Chris Brown of Usher.