Dit is een oud bericht. De informatie op deze pagina klopt misschien niet meer.

Chaéla

"Het meeste zin heb ik in de gezelligheid en het mee mogen doen aan het concert en de videoclips."

Leeftijd: 9
Woonplaats: Wierden
Hoeveelste jaar bij het koor: Dit wordt mijn eerste jaar en ik heb er heel veel zin in! Mijn droom is uitgekomen!

Lievelingseten:
McDonalds. Ik eet graag een Happy Meal, dat is genoeg voor mij, maar dan wel met een broodje hamburger. Dit is mijn lievelingshamburger en meestal neem ik dan nog één extra broodje hamburger erbij, die vind ik zóóó lekker. Als ik ziek ben, dan heb ik ook altijd zin in een broodje hamburger van de Mac en dan voel ik me ook echt altijd meteen weer beter. 😅

Vieste eten:
Witlof. Behalve in een witlofschotel, dan proef je de witlof niet meer zo en dan eet ik het wel op. Ik wist de eerste keer niet eens dat er witlof in zat. Mijn moeder zei toen: weet je eigenlijk wel wat je eet?! Ik kon het eerst niet geloven!

Favoriete dier:
Konijnen, want ze voelen zo lekker zacht aan. 

Heb je een huisdier? 
Helaas niet. Ik wil wel graag een konijn. Dan zou ik haar Fluffy noemen. 

Favoriete Kinderen voor Kinderen-liedje:
Voetbalfan en Eigen tempo. De liedjes klinken erg vrolijk en daar word ik zelf dan ook weer blij van.

Favoriete app:
TikTok. Hiermee maak je leuke video's op muziek en slomo's. Lekker dansen en gek doen, daar hou ik wel van.

Favoriete game:
Eigenlijk game ik niet, maar af en toe speel ik sinds kort Fortnite en Roblox. Ik hou meer van dansen en zingen.

Favoriete YouTuber:
Senna Belot en Jill. Senna filmt allemaal challenges, dat is soms wel spannend om te zien wie er wint en van Jill kun je veel leren van knutselen en tekenen op je eigen manier. Ik hou zelf ook erg van knutselen en creatief bezig zijn.

Favoriete artiest:
Tabitha en Emma Heesters. Ik hou van hun liedjes en ze kunnen erg mooi zingen. En Birgit van de serie Brugklas.

Favoriete film of serie:
Heksen bestaan niet. Een meisje heeft allemaal krachten en dat zou ik zelf ook wel willen hebben. Ze kan er zo voor zorgen dat bijvoorbeeld haar hele kamer wordt opgeruimd (door magie), dan hoef je dat zelf allemaal niet te doen. Dat zou fijn zijn!

Favoriete boek:
Ik hou eigenlijk niet zo veel van boeken lezen, maar de Tina vind ik te gek om te lezen. Hier staan vaak bekende mensen in die vertellen wat over zichzelf, dat vind ik wel interessant. En de stripverhalen en de moppen in de Tina, zijn altijd erg grappig, waarom ik dan moet lachen.

Favoriete emoji:
😍 Die vind ik zo lief en die staat voor liefde. Liefde is fijn!

Favoriete schoolvak:
Dictee. Daar ben ik altijd heel goed in. Ik hou ook van taal, daarom praat ik ook zo veel en graag, denk ik, haha!

Stomste schoolvak:
Rekenen. Dit vind ik heel saai, maar ik vind het ook wel lastig soms. Maar ik moet eerlijk toegeven: als ik het snap, dan vind ik het wel erg leuk. 

Wat vind jij gruwelijk eng?
Spinnen! Of eigenlijk wel alle insecten, behalve mieren en lieveheersbeestjes. Die pootjes van de insecten, de manier waarop ze lopen, krijg ik gewoon de kriebels van! Brrrrr...

Wat neem je mee naar een onbewoond eiland?
Kleren, anders sta je helemaal naakt, haha! Mijn gezin, want ik zou mijn ouders en zusjes anders heel erg missen, En zonnebrandcrème. Voor als het er erg warm is en ik wil niet verbranden.

Wat is je grootste blooper?
Ik liep met mijn ouders en zusjes in de stad. Ik stopte even om mijn veter te strikken. Ik praatte wat tegen mijn vader, moeder en zusjes. Toen keek ik op en was ik tegen een vreemde aan het praten! Mijn ouders en zusjes waren rustig vooruit gelopen, haha!

Waar moet jij het hardste om lachen?
Als mijn meester grapjes maakt moet ik altijd heel hard lachen. Hij maakt altijd hele leuke grapjes.

Wat vind je de leukste feestdag van het jaar?
Mijn eigen verjaardag (maar verjaardagen van anderen vind ik ook altijd erg gezellig) en Sinterklaas, want dan krijg je altijd heeeeeel veel cadeautjes! En daar ben ik dol op.

Wat vinden jouw vrienden het leukste aan jou?
Dat ik graag anderen help, ook om ze bijvoorbeeld weer beter te laten voelen wanneer ze even verdrietig zijn. Dan wil ik het graag voor ze oplossen

Wat doe je het liefst in de pauze op school?
Met mijn vriendinnen spelen en kletsen over wat we hebben meegemaakt. Soms spelen we tikkertje of we spelen met onze zusjes op het schoolplein. 

Heb je broers of zussen?
Ik heb twee zusjes: Moïse is net 8 jaar geworden en zit in groep 4. Ze zit in de turnselectie en ze zit op kickboksen. Zij heeft dit jaar ook auditie gedaan voor Kinderen voor Kinderen. In de eerste ronde bleef ze bij de laatste zeven over en toen was ze helaas toch niet door. En mijn andere zusje heet Vayèn en is 5 jaar. Ook zij is heel dol op Kinderen voor Kinderen en ook zij zit op kickboksen.

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?
Het allerliefst zit ik de hele dag op TikTok of op YouTube, maar dat mag natuurlijk niet altijd van mijn ouders. Afspreken met vriendinnen, shoppen, knutselen, dansen en zingen. Dat doe ik allemaal erg graag.

Als je moet kiezen: zingen of dansen?
Zingen. Ik vind het allebei erg leuk maar zingen vind ik iets fijner. Dansen doe ik er altijd wel automatisch bij, maar dan verzin ik gewoon een dansje.

Ben je ergens voor aan het sparen?
Ik wil heel graag een hoverboard. Sparen doe ik wel, maar ik geef ook steeds mijn geld uit, omdat ik dus ook van kleding shoppen houd.

Speel je een instrument?
Nee, ik speel geen instrument. Maar ik heb al wel ongeveer zes jaar een eigen gitaar, omdat ik gitaarles kreeg van een kennis, maar eigenlijk heb ik niet echt mijn best gedaan toen. Ik denk dat ik nog te jong was om me te concentreren. 

Doe je aan een sport?
Ik heb vier jaar lang in de selectie geturnd. Ik heb ook even geturnd op topsportniveau maar hiermee wilde ik stoppen want ik vond alles te streng worden. Een lolletje maken mocht bijna helemaal niet meer. Ik moest erg veel en vaak turnen in de week waardoor ik bijna niets anders meer kon doen of afspreken. Uiteindelijk heb ik het seizoen afgemaakt en heb ik er voor gekozen om op hockey te gaan. Ik heb een paar lessen meegedaan maar toen kwam de winterstop al. Daar zitten we nu middenin, maar ik ben heel blij dat ik de overstap heb gemaakt. Ik vind hockey erg leuk!

Wat wil je later worden?
Kapster. Ik vind het erg leuk om met mensen te werken en vooral om het haar te doen en mooi te maken. Ik doe dit thuis ook vaak bij mijn zusjes en heel soms bij mijn moeder.

Wat is het stomste dat je thuis moet doen?
Oud papier wegbrengen. Dit is de taak van mijn zusjes en mij. Dan moeten we met z'n drietjes al het oud papier meenemen en in de grote oudpapiercontainer in onze buurt gooien. Dat vind ik zo saai.

Als jij de baas was van Nederland, wat zou je dan veranderen?
Dat huiswerk werd verboden en elke dag twee uur minder school. Dus dan kun je twee uur eerder afspreken met vriendinnen.

Waar heb je het meeste zin in dit Kinderen voor Kinderen-jaar?
De gezelligheid met alle kinderen van het koor. Ook lijkt het concert mij supergaaf om te mogen doen en het werken aan de videoclips.