Marko over viraal Hoofdzaken en haartips!

Hoofdzaken heeft de laatste tijd veel in de spotlight gestaan. Hoe was dit voor onze Hoofdzaken-kapper Marko? Word hij nu herkend op straat? En wat voor haartips heeft Marko voor ons? Je leest het in het exclusieve interview.

Had je verwacht dat nieuwe afleveringen (in het speciaal Lily) zo viraal zouden gaan?
Ik had het niet verwacht, maar natuurlijk wel gehoopt. En dan speciaal voor de kinderen. Niet alleen zodat ze hun verhaal kunnen delen, maar ook zodat zoveel mogelijk andere kinderen dit verhaal meekrijgen.
Doordat zo’n verhaal als Lily viraal is gegaan, merk je toch dat veel mensen niet wisten dat deze problemen spelen.

Niet alleen de kinderen zijn meer in de media gekomen, maar jij ook. Hoe ervaar je dit? En word je misschien zelfs herkend op straat?
Zeker nadat ik bij Humberto Tan aan tafel zat, wat supergaaf was, werd ik steeds meer herkend. Ik zie wel eens mensen die me herkennen bij mijn kapper zaak. Laatst zag ik bijvoorbeeld een groepje tieners voor de zaak staan die stiekem een foto maakten, dat vond ik best grappig. Soms komen ze gezellig een praatje maken.

Hoe krijg je het voor elkaar om zulke gevoelige onderwerpen zo goed te bespreken?
Ik stel ze dan eerst altijd op hun gemak, ik vraag iets over hun kapsel bijvoorbeeld.
Ik heb oprechte interesse in hun verhalen en je merkt dat ze hun verhaal ook zelf graag willen delen. Bij een verdrietig verhaal zal ik ze niet overdreven troosten, of bij iets grappigs zal ik niet overdreven lachen. Ik geef ik ze 1000% de ruimte om hun verhaal te doen.
Ik ben dan zelf ook een prater, praat graag met anderen, want aan mezelf kan ik niks nieuws vertellen natuurlijk.

Naast Hoofdzaken ben je natuurlijk ook kapper. Wat vind je nou echt het állerleukste aan kapper zijn?
Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om het ‘haar’. Ik vind het altijd leuk om naar kinderen te luisteren wanneer ze uitleggen waarom zij een bepaald kapsel willen. Het is echt een transformatie, en niet alleen van het kapsel, maar ook van het kind zelf.

Er zitten weer nieuwe afleveringen aan te komen. Waar kijk je het meest naar uit?
Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de afleveringen gaan zien. En dat vooral heel veel mensen de verhalen van de kinderen mee zullen krijgen. Kinderen lijken namelijk toch vaak de wereld beter te snappen dan de rest.
Wie weet zit er weer een nieuwe viral aan te komen, want er zijn opnieuw veel sterke verhalen. Ik hoop dat zo’n mooi programma als Hoofdzaken nog vele seizoenen door mag gaan.

En tot slot... 5 haartips van de enige echte Marko zelf!