Vanaf zondag 22 maart: Hoofdzaken, seizoen 2!

Kinderen komen opnieuw langs bij kapper Marko. In de kappersstoel vertellen zij hoe ze in het leven staan, wat hun kopzorgen zijn of waar ze juist heel blij van worden. Zo zien we niet alleen wat er óp hun hoofd gebeurt, maar horen we vooral ook wat zich ín hun hoofden afspeelt...

Of het nou gaat over angst, liefde, stress, groter worden of je eigen lichaam, in Hoofdzaken vertellen de geknipte kinderen altijd openhartig en zonder gêne hun verhaal. Grappige en ontroerende verhalen vol anekdotes die voor veel kinderen én hun ouders herkenbaar zullen zijn. Het gesprek is pas klaar als de kinderen helemaal tevreden zijn met hun nieuwe coupe.

De kinderen delen uiteenlopende verhalen, zoals Kian die al zijn karatewedstrijden wint en Matthijs die vertelt waarom het belangrijk is om op jezelf te vertrouwen. Ook zien we Lara die uitlegt waarom zij in een taal kan zingen die ze eigenlijk niet begrijpt. 

Er worden ook serieuze gesprekken gevoerd. Zo vertrouwt Elody ons toe waarom haar moeder niet voor haar kan zorgen. Benjamin geeft een lesje omgaan met stotterende mensen en Marie Claire vertelt waarom haar twee vriendinnen éxtra bijzonder zijn.

Hoofdzaken is vanaf 22 maart, iedere week om 18.15 uur te zien op NPO Zapp!