Bakken klaar? Spelen maar!

Een recept van Elisa. 

De koekjestoren van Elisa bestaat niet alleen uit drie verschillende smaken, de koekjes hebben ook nog alle drie een andere kleur. De smaak van de koekjes is geïnspireerd op Portugese zoete broodjes. Bakken klaar? Spelen maar!

Ingrediënten

Basisdeeg
1000 gram tarwebloem
500 gram koude, ongezouten roomboter

Witte venkelkoekjes
75 gram poedersuiker
4 eidooiers
1 theelepel vanille extract
2 theelepels kaneelpoeder
3 theelepels gemalen venkelzaad
1 citroen
Snuf zout

Roze venkelkoekjes
75 gram poedersuiker
4 eidooiers
1 citroen
1 theelepel rode poeder kleurstof
1 theelepel aardbeien extract
Snuf zout
Sinaasappel-chocoladekoekjes
75 gram poedersuiker
4 eidooiers
45 gram cacao
1 sinaasappel
Witte chocladedruppels
1 theelepel sinaasappel extract
Snuf zout

Decoratie 
Bloemen uitsnijden van het overgebleven deeg

Bakgereedschap
Rasp
Bakpapier
4 Bakplaten
Kommen
Garde
Handschoenen
Weegschaal
Rooster
Vershoudfolie
Oven thermometer
Liniaal 
Mal koekjes
Deegroller 

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht.

Basis koekjesdeeg
Snijd de roomboter in stukjes en voeg hier de bloem aan toe. 
Kneed dit tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 3 kommen.

Witte venkelzaad koekjes
Voeg de poedersuiker, kaneel, gemalen venkelzaad, citroenzest en vanille extract toe aan 1 kom van het basisdeeg.
Meng dit goed door elkaar en voeg daarna 4 eidooiers toe.
Kneed het mengsel tot een samenhangende deegbal. 
Rol het deeg uit tussen 2 bakpapiertjes.
Snijd het deeg in koekjes van 2 bij 6 centimeter.
Leg het deeg in de koelkast en laat het rusten voor 30 minuten. 
Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar, totdat de randjes lichtbruin zijn.

Roze venkelzaad koekjes
Voeg de poedersuiker, kaneel, gemalen venkelzaad, citroenzest en aardbeien extract toe aan 1 kom van het basisdeeg. 
Meng dit goed door elkaar en voeg daarna 4 eidooiers toe.
Kneed het mengsel tot een samenhangende deegbal. 
Rol het deeg uit tussen 2 bakpapiertjes.
Snijd het deeg in koekjes van 2 bij 6 centimeter.
Leg het deeg in de koelkast en laat het rusten voor 30 minuten. 
Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar, totdat de randjes lichtbruin zijn. 

Sinaasappel chocoladekoekjes
Voeg de cacao, citroenzest, chocoladedruppels en sinaasappel extract toe aan kom van het basisdeeg. 
Meng dit goed door elkaar en voeg daarna 4 eidooiers toe.
Kneed het mengsel tot een samenhangende deegbal. 
Rol het deeg uit tussen 2 bakpapiertjes.
Snijd het deeg in koekjes van 2 bij 6 centimeter.
Leg het deeg in de koelkast en laat het rusten voor 30 minuten. 
Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten gaar, totdat de randjes lichtbruin zijn.