Het honingbijenparadijs

Een recept van Fiep.

Met deze prachtige bloemtjestoren van Fiep haal je een hele hoop vrolijkheid in huis. Maak de schuimpjes af met eigengemaakte bijtjes.

Ingrediënten
8 eiwitten
300 gram fijne kristalsuiker
200 gram poedersuiker
5 gram Zout 
1 zakje vanillesuiker
1 Citroen
Kleurstof rood
Kleurstof geel
Kleurstof blauw 

Decoratie
200 gram poedersuiker
1 eiwit
80 gram Gele marsepein
25 gram Witte marsepein
50 gram Chocolade puur

Bakgereedschap
5 bakplaten 
Staande mixer met toebehoren
3 krabbertjes
3 kommen
5 vellen bakpapier
5 spuitzakken 40 cm
Spuitmondjes 6 tand 15 mm en 11 mm
Spuitmondje glad 6 mm
Spuitmondje voor blaadjes
Spuitmondje 1 M (rozenspuitmondje).
Digitale weegschaal
3 spatels
Glaceermes klein gebogen
2 Cornetjes
6-kantige uitsteker

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 140 graden hetelucht circulatie.

Schuimpjes bakken 
Klop de eiwitten op tot ze vlokkerig zien.
Voeg er vervolgens 2 eetlepels kristalsuiker aan toe.
Voeg de rest van de suiker in gedeeltes toe als het volume van de eiwitten toeneemt.
Laat het vervolgens nog eens tien minuten doorkloppen.
Spatel daarna de poedersuiker door het eiwit.
Verdeel het eiwit over drie kommen.
Kleur één deel rosé, met de rode kleurstof en spuit er, met een spuitzak, bloemen van op een vel bakpapier.
Kleur het tweede deel geel en spuit er 6-kantige honingraten van op bakpapier.
Spuit met het overgebleven gele eiwit hartjes in de rosé bloemen.
Kleur het laatste deel eiwit blauw en spuit er bloemen van op bakpapier.
Meng als laatste het blauwe en gele schuim om groene blaadjes te spuiten.
Bak het gekleurde schuim af in 45 minuten op 125 graden.

Decoratie
Meng het eiwit met de poedersuiker tot er een dikke massa ontstaat.
Doe het mengsel in een spuitzak en plak hiermee de schuimpjes op de toren.
Maak van het gele marsepein bijen vormen en van het witte marsepein de vleugels.
Decoreer de toren vervolgens met chocolade.
Steek 5 bijen op een metalen pennetje en prik dit in de schuimtoren.