Kat en Muis spel

Een recept van Elisa

Een kat en een muis zet je normaal niet bij elkaar. Maar deze vrolijke fruitige eclairs gaan perfect samen!

Dit heb je nodig
Staande mixer met toebehoren
2 Spuitzakken
Staafmixer
Zeef
Kommen
Spatels
Garde
Bakplaat
Bakpapier
Bakspray
Thermometer
Citroenpers
Rasp

Ingrediënten

Soezenbeslag
100 gram water
100 gram melk
100 gram ongezouten roomboter
100 gram bloem
Snufje zout
1 theelepel suiker
4 eieren

Cremeux
1 overrijpe banaan
75 gram citroensap
75 gram sinaasappelsap
Zest van 1 citroen
Zest van 1 sinaasappel
85 gram suiker
150 gram ongezouten roomboter
2 eieren op kamertemperatuur
2 blaadjes gelatine

Decoratie 
100 gram marsepein pastelgeel
100 gram marsepein zwart
100 gram marsepein wit
100 gram marsepein donkerbruin
50 gram marsepein licht roze
20 gram marsepein blauw
20 gram marsepein groen
Poedersuiker
Chocoladedecoratiestiften

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Week de gelatine in koud water.

Eclairs
Breng een pan met water, melk en boter aan de kook.
Voeg daarna de suiker en een snuf zout toe aan de pan.
Haal de pan van het vuur en roer de gezeefde bloem er doorheen met een garde. 
Zet de pan weer terug op het vuur en laat de bloem al roerend garen.
Doe het beslag vervolgens in een kom doen en laat het afkoelen.
Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe aan het beslag en blijf roeren tot de eieren goed zijn gemengd.
Doe het beslag in een spuitzak.
Teken de mal van de zes eclairs af op bakpapier (2 centimeter breed en 12 centimeter lang).
Draai het bakpapier om en spuit de eclairs op de afgetekende mallen op.
Bespuit de eclairs met bakspray.
Bak de eclairs af in 25 tot 30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Zet de oven in de laatste minuten terug naar 170 graden. 
Haal de afgebakken eclairs uit de oven en laat ze afkoelen.

Cremeux
Prak de overrijpe banaan met een staafmixer.
Breng een pannetje met suiker, banaan, citroen- en sinaasappelsap en de zest van de citroen en sinaasappel aan de kook.
Klop ondertussen de eieren los in een apart bakje.
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel al roerend bij de eieren.
Giet het mengsel weer terug in het pannetje.
Verwarm het mengsel tot 85 graden en totdat het licht gebonden is.
Haal de pan weer van het vuur, voeg de gelatine toe en laat het al roerend oplossen.
Giet het mengsel bij de boter en laat het afkoelen in de koelkast.

Opbouw
Roer de cremeux nog eens goed door en doe het in een spuitzak. 
Maak drie gaatjes aan de onderkant van de eclairs en vul de eclairs met de cremeux.
Maak plakjes gatenkaas van de gele marsepein en leg daar de gevormde kat- en muisfiguurtjes op.