Cactus opspuiten

Versier je taart of cupcake met deze zelfgemaakte cactussen van fondant en botercrème. Robèrt legt je uit hoe je ze maakt.

Normaal gesproken is het niet zo’n lekker idee om je tanden in een cactus te zetten, maar deze cactussen prikken niet! Ze zijn super lekker en zien er ook nog eens hartstikke schattig uit. We maken ze van fondant en botercrème en daarvoor heb je de volgende dingen nodig:

- Vers gebakken taart of cupcake
- Groene fondant
- Vanillekoekjes
- Botercrème (klik hier voor Robèrts botercrème recept
- Roze en groene kleurstof 
- Satéprikkers
- Stervormige kleine spuitmondjes in 3 verschillende maten
- Spuitzakken 

Zo maak je het
Cactussen zijn stekelige plantjes die graag groeien in droge grond. Ze komen veel voor in woestijnen, maar je kunt ze ook als kamerplant houden. Lekker makkelijk, want ze hoeven bijna nooit water! Heel soms groeien er kleine vrolijke bloemen aan de cactus. 

Botercrème
Voor het maken van eetbare cactussen, begin je met het maken van de botercrème. Maak de helft van de crème groen, houd 1/4e wit en kleur het laatste beetje roze. Leg 3 spuitzakken met de spuitmondjes klaar. Vul de zakken met de grootste spuitmondjes met groene botercrème. Vul de zak met het kleine spuitmondje met roze botercrème. De witte crème kun je zo uit de kom gebruiken. 

De bodem 
We willen onze eetbare cactus natuurlijk ook lekker in de aarde zetten. Dat gaan we maken van vanillekoekjes. Die mag je helemaal verkruimelen. Smeer je taart of cupcake in met een laagje witte botercrème en verdeel daar de koekkruimels over. Zo simpel is het, je bodem is klaar. 

De cactus 
De basis van de cactus maken we van groene fondant. Rol een stukje uit tot een dikke, lange stengel. Steek de ene kant van een satéprikker in de fondant en zet je cactus basis met de andere kant van de satéprikker vast op de taart in de koekjes-aarde.

Pak nu de groene botercrème in de zak met het grootste spuitmondje en maak van onderen naar boven kleine tipjes crème op de cactus. Zorg dat je een nette rechte rij naar boven maakt. Dit zijn de stekels van de cactus. Pak de andere groene botercrème en maak daarmee naast de stekels een rechte streep van onderen naar boven. Werk precies en netjes! Herhaal de bovenstaande stappen met de groene botercrème tot je helemaal rond bent. Maak met de roze botercrème kleine bloemetjes bovenop en rondom de cactus. 

Als je wilt, kun je meerdere cactussen op dezelfde manier maken en je taart er helemaal mee versieren. Je kunt ook variëren met de vorm van je cactus. Maak bijvoorbeeld eens een bolletje van de fondant en versier die met botercrème voor een ronde cactus. Geef je cactus meerdere takken, of maak gele bloemetjes in plaats van roze. 

We zijn benieuwd wat jij ervan bakt! Deel jouw eetbare cactussen met ons via #HHBKids, vinden we leuk!