Schrijven met chocolade doe je zo!

Met mooie chocoladedecoraties geef je jouw taart of cake een extra spectaculaire uitstraling. Je kunt hem versieren met chocoladekrullen of er een leuke tekst op schrijven. Robèrt laat je in deze video zien hoe je hele mooi decoraties kunt maken van chocolade.

Dit heb je nodig
In deze video gebruikt Robèrt:
- Transparante sheets
- Een pvc buis
- Een elastiekje
- Een spuitzak
- Een schaar
- Een hoekpalet
- Een pizzasnijder
- Bakpapier
- En natuurlijk chocolade 

Getempereerde chocolade
Voordat je aan de slag kunt met het maken van chocolade decoraties, is het belangrijk dat je de chocolade eerst tempereert. Dat zorgt ervoor dat je chocolade weer mooi hard en knapperig wordt als hij opdroogt. Je kunt chocolade tempereren in de magnetron of au bain-marie met warm water. Dat werkt zo: 

Magnetron
- Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe het in een plastic of glazen kom.
- Zet de chocolade steeds 15 seconden in de magnetron en roer daarna telkens goed door.
- Herhaal dit tot de chocolade bijna helemaal gesmolten is, er mogen nog wat kleine harde stukjes in zitten.
- Haal de kom uit de magnetron, roer de chocolade goed door en je bent klaar om te dippen! 

Warm water
- Hak 300 gram chocolade in kleine stukjes en doe 200 gram in een glazen kom.
- Zet de kom boven een bak met warm water.
- Roer tot de chocolade helemaal gesmolten is en haal de kom van het warme water.
- Doe nu de andere 100 gram chocolade bij de gesmolten chocolade en roer door tot alles is gesmolten.

Als je meer wilt weten over tempereren, bekijk dan deze video. Daarin laat Robèrt je zien hoe je het doet en legt hij uit waarom het zo belangrijk is om te tempereren.