Finalist Sophie!

Sophie is een van de finalisten van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt Kids! Samen met haar moeder Mirjam mag zij het in de finale opnemen tegen Saar en Mees. Hoe kijkt ze terug op haar Heel Holland Bakt Kids avontuur? En hoe kijkt ze uit naar de finale? Dit zijn 8 vragen aan Sophie.

Waarom ben je ooit begonnen met bakken? Wat is er zo leuk aan? 
Bakken is voor mij heel ontspannend en ik vind het super leuk om anderen met mijn baksels blij te maken. Bovendien is bakken bij ons een familietraditie. Van jongs af aan bak ik al samen met mijn moeder en oma kerstkoekjes en taarten als er iemand jarig is.

Wat zeiden ze in je klas toen ze hoorden dat je meedeed aan Heel Holland Bakt Kids?
Ze vonden het super gaaf en waren nieuwsgierig. Ik kwam zelfs in de nieuwsbrief en op het mededelingenscherm op school te staan. We hebben een aantal afleveringen gezamenlijk in mijn groep gekeken wat ik super leuk vond.

Hoe vond je het om samen met je vader/moeder in de tent te staan? 
Heel bijzonder om zo’n avontuur met mijn moeder te beleven. We waren samen een goed bakteam en mijn moeder kan heel goed bakken.

Wat dacht je toen je hoorde dat je door mocht naar de finale?
Helemaal te gek!!! Het was eigenlijk mijn doel om deelnemer te worden en op tv te komen. Daarna de eerste ronde door te komen en eventueel een keer meesterbakker te worden. Ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen.

Wat vond je het allerleukst aan meedoen met Heel Holland Bakt Kids?
Dat ik voor de camera mocht bakken en André, Janny en Robèrt heb mogen ontmoeten. Ze waren alledrie super lief en ik heb er veel van ze geleerd. De aandacht die ik heb gekregen vond ik geweldig, maar door onze deelname hebben we voornamelijk ook anderen blij kunnen maken. Familie, vrienden en kennissen hebben heel erg met ons meegeleefd en dat geeft een super goed gevoel. 

Wat heb je geleerd van jouw deelname aan Heel Holland Bakt Kids?
Ik heb geleerd wat er allemaal bij komt kijken, om een TV aflevering te maken. Ook heb ik geleerd van de baktips: zoals met de hand op de taart voelen of deze gaar is en durfen om een eigen smaak aan een recept toe te voegen.

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken? 
Gebruik geen kant-en-klare bakmixen, maar doe het zelf. Versier je taart met natuurlijke producten zoals fruit, chocola en noten in plaats van fondant en glazuur. Begin makkelijk en durf stap voor stap je eigen taart te bakken.

Het Heel Holland Bakt Kids avontuur zit er bijna op. Wat ga je hierna doen? Blijf je lekker bakken?
Natuurlijk ga ik door met bakken en blijf ik nieuwe taarten uitproberen. Voor mij blijft bakken een hobby die ik deel met vrienden en familie. En wie weet, ga ik er in de toekomst nog iets anders mee doen....