De derde bakker gaat naar huis

Helaas moet Annika als derde bakker de tent verlaten. Hoe kijkt ze terug op haar Heel Holland Bakt Kids avontuur? Dit zijn 8 vragen aan Annika.

Waarom ben je ooit begonnen met bakken? Wat is er zo leuk aan?
Eigenlijk begon het 2 jaar geleden toen ik in de weekenden met mijn vader ging koken. Bij het koken begonnen we ook steeds vaker lekkere dingen voor het toetje te maken en te bakken. Dat vonden we steeds leuker worden, dus we gingen ook steeds meer oefenen. Op Koningsdag heb ik gratis taartjes voor de hele straat gebakken. Mensen zeiden toen dat ik me moest opgeven voor Heel Holland Bakt en nu heb ik zelfs in dé baktent gestaan. Heel leuk!

Wat zeiden ze in je klas toen ze hoorden dat je meedeed aan Heel Holland Bakt Kids?
Wow, echt vet cool! En ik kreeg heel veel vragen zoals: "Wat moest je allemaal doen bij Heel Holland Bakt Kids" en "Zijn Janny en Robèrt aardig"? Op de laatste schooldag voor de herfstvakantie mocht ik mijn Vrolijke Vlinder taart voor mijn klas maken. Die hebben we met zijn allen opgegeten.

Hoe vond je het om samen met je vader Jelle in de tent te staan?
Ik vond het heel gezellig om dit bakavontuur met mijn vader aan te gaan. We hebben veel gelachen, vooral bij de Halloween aflevering.

Wat dacht je toen je hoorde dat je de tent helaas moest gaan verlaten?
Dat ik heel ver ben gekomen, veel heb geleerd en veel plezier heb gehad. En ik ben heel blij dat ik Janny, Robèrt en André heb ontmoet, want dat wilde ik echt graag toen ik me opgaf voor Heel Holland Bakt Kids.

Wat vond je het allerleukst aan meedoen met Heel Holland Bakt Kids?
Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en gezien dat een tv-programma niet in een wip gemaakt is. Wat ik ook heel leuk vond, is dat ik veel van Janny en Robèrt heb geleerd. Bijvoorbeeld welke smaken je nog meer kunt toevoegen aan een recept. 

Wat heb je geleerd van jouw deelname aan Heel Holland Bakt Kids?
We weten dankzij Robert hoe we een betere en lekkerdere botercrème kunnen maken. En papa weet inmiddels hoe hij wafelhoorntjes kan maken. ;-) 

Heb je tips voor kinderen die het ook leuk vinden om thuis te bakken?
Kijk thuis in een receptenboek, kies een recept dat er lekker uitziet en ga dat in het weekend met je vader of moeder bakken. Of denk na over een taart of koekje dat je heel lekker vindt, zoek vervolgens op internet naar een recept en bakken maar.

Hoe nu verder? Blijf je lekker bakken?
Natuurlijk! Ik heb inmiddels alweer veel lekkere taarten gebakken voor vrienden en familie. Je kan mijn taarten zien op mijn Instagram.