Vakantie! Zo haal je het buitenland in huis

De herfstvakantie is begonnen en daarom gaan de KIDS-bakkers deze week aan de slag met het thema: Vakantie! Een tripje naar het buitenland zit er nu helaas niet in, maar daar hebben we een goede oplossing voor gevonden. We halen het buitenland gewoon in huis! We doen een rondje Europa en zetten onze favoriete baksels uit elk land voor je op een rij. Die je trouwens ook gewoon op verschillende plekken in Nederland kunt kopen. Of zelf kunt bakken natuurlijk, stiekem nog leuker!

Italië
Pizza, pasta, gelato. De Italianen weten wat écht lekker eten is. Wat dacht je bijvoorbeeld van een huisgemaakte tiramisu? Of het bekende koekje: Amandel biscotti, die ook wel Biscotti di Prato, Cantuci of Cantuccini wordt genoemd. Deze koekjes komen uit Prato en worden 2 keer gebakken. Eerst als heel brood en daarna als losse koekjes. Ze zijn krokant en echt super lekker. 

Frankrijk

De Fransen staan bekend om hun verfijnde patisserie, authentieke boulangerie en overheerlijke viennoiserie. Onze tip? Plan een Franse dag in tijdens je vakantie. Ontbijt met een vers croissantje, neem een tartelette of macaron bij de koffie en eet verse baguette bij je avondeten. In Nederland heb je een heleboel Franse bakkerijtjes waar je jezelf te buiten kunt aan al het lekkers.

Spanje

Er is een Spaanse snack die je zeker moet proberen: Churros! In Spanje is het een populair ontbijt, maar in Nederland kun je het ook op diverse plekken kopen. Het zijn krokant gefrituurde deegstengels met suiker die je dipt in chocolade. Zet de frituurpan maar vast klaar, dan kan je churros-feestje beginnen! 

Portugal

De Pastéis de Nata of Pastéis de Belém zijn de meest bekende zoetigheid uit de Portugese keuken. Het bijzondere aan dit kleine gebakje is, dat het oorspronkelijke recept geheim is. Traditioneel worden ze gegeten met kaneel, poedersuiker en een kopje espresso. Ook in Nederland zijn deze custardtaartjes op diverse plekken te koop, dus haal Portugal in huis met Pastéis de Nata.

Duitsland

Als bakkermakker zit je goed met de Duitse keuken. Duitsers zijn een kei in broodbakken en heel goed met 'torte'. Zin om een beetje Duitsland in huis te halen? Ga dan aan de slag met mohntorte, sachertorte, wener, herrentorte, schwarzwälder kirschtorte, bierbrood, zuurdesem of een stukje bienenstich. Een cake die wordt gemaakt van gistdeeg met daartussen een laag zachte vanillevla met slagroom. Of scoor gewoon ergens een warme pretzel. Geniessen met een hoofdletter G.

België

Wil je bourgondisch genieten, dan moet je een beetje België in huis halen. Vooral voor wafels ben je bij de zuiderburen aan het goede adres. Maar, zeg niet zomaar wafel tegen een wafel. Want er is een duidelijk verschil tussen de Brusselse en de Luikse wafel. De Brusselse is rechthoekig met vierkante gaatjes, terwijl de Luikse wordt gemaakt met suikerbolletjes. Wafels eten als een echte Belg? Eet hem dan als snack of dessert, maar nooit als ontbijt.

Oostenrijk

Sachertorte, apfelstrüdel, germknödel… De lekkernijen in Oostenrijk zijn machtig en groots. Dat komt, omdat ze vaak worden gegeten tijdens de wintersport. Dan kun je natuurlijk wel wat krachtvoer als tussendoortje gebruiken. Onze favoriet is Kaiserschmarrn. Een in stukjes gesneden luchtige pannenkoek met rozijnen, poedersuiker en jam of appelmoes die je makkelijk zelf kunt maken.