Aloha Hawaii

Een recept van Sophie

De cheesecake van Sophie is een familierecept van haar oma. Het heeft een mooie stevige koelbodem en bevat een paar geheime ingrediënten waardoor hij extra lekker wordt. Met een zonnebril, surfboard en slippers kun je niet onder het vakantiegevoel uit bij deze taart. Haal de zomer (en de geheime ingrediënten van Sophie’s oma) in huis en trakteer jezelf op deze vrolijke cheesecake!

Ingrediënten

Taartbodem
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
125 gram vloeibare margarine
1 ei
125 gram suiker

Beslag
500 gram magere kwark
500 gram volle kwark
3 eieren
1 pak kookpudding vanille
175 gram suiker
1 citroen

Decoratie
1 ananas
250 gram aardbeien
250 gram blauwe bessen
250 gram frambozen
Muntblaadjes
400 gram witte fondant
250 gram roze fondant
250 gram donkerroze fondant
100 gram turquoise fondant
CMC-poeder
Goudpoeder
Rejuvenator Spirit of citroensap
1 ijshoorntje
200 milliliter slagroom
1 zak slagroomversteviger
Gekleurde spikkels (Goud-wit-bruin)
Maizena

Bakgereedschap
Springvorm ø 26 centimeter
Deegroller
Staande mixer met toebehoren
Vershoudfolie
Uitsteekvormpjes bloem

Recept 

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de springvorm van ø 26 centimeter in en bekleed hem met bakpapier.

Taartbodem
Meng alle ingrediënten met een deeghaak.
Kneed het deeg met de hand verder tot een egaal beslag.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat stevig worden in de koelkast.

Beslag
Rasp de citroen.
Meng de kwark met de eieren.
Voeg de vanille kookpudding, suiker en citroenschil toe en meng goed door elkaar.
Haal het deeg voor de taartbodem uit de koelkast en rol het uit.
Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met het deeg (niet te dun).
Giet het beslag op de taartbodem.
Bak de cheescake circa 1 uur in de oven.
Test met een satéprikker of je taart goed is. Als het beslag niet meer blijft kleven is hij klaar.
Laat de taart afkoelen

Decoratie
Snijd de aardbeien doormidden.
Snijd op 1/3e de bovenkant van de ananas af.
Meng de CMC-poeder met de witte fondant.
Strooi wat maïzena op het aanrecht, zodat de fondant makkelijk ervan af te halen is.
Rol de fondant uit en maak hiervan het surfboard, slippers, bloemetjes en de zonnebril.
Meng een beetje goudpoeder met Rejuvenator Spirit of citroensap om er een soort verf van te maken.
Versier de bloemetjes met de gouden verf.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger op.
Doe in een spuitzak en zet koel tot gebruik.
Vul het ijshoorntje met de slagroom zodat het op een softijsje lijkt en versier het met de spikkels.
Versier de cheesecake met alle decoraties en het fruit zodra deze is afgekoeld.