Goede doelen

Op je bucketlist kunnen ook dingen staan die bedoeld zijn om andere mensen gelukkig te maken. Daar word je zelf dan weer blij van. Hier een aantal voorbeelden.

1. Haar doneren. Wil je je lange lokken kort knippen? Gooi het haar niet weg, maar lever het in bij Stichting Haarwens. Zij maken pruiken en haarstukken voor zieke kinderen die niet zo veel haar hebben.

2. Kleding geven aan een goed doel. Heb je kleding die je zelf niet meer past? Gooi het niet weg, maar geef het aan een goed doel. Je kunt de kleding bijvoorbeeld in de container van Humanitas doen of wegbrengen naar een kringloopwinkel. Zo maak je iemand anders er blij mee!

3. Bloed doneren. Bloeddonoren redden met z'n allen zo'n 21.000 levens per jaar. Per donatie kun je ongeveer een halve liter bloed geven en dat duurt maar tien minuten. Om donor te worden moet je wel minimaal 18 jaar zijn. 

4. Een inzamelingsactie doen. Er zijn heel veel goede doelen die regelmatig acties houden om geld in te zamelen. Je kunt flessen inzamelen, zelfgemaakte armbandjes verkopen of meedoen met een sponsorloop. Lijkt het jou ook leuk om geld te verdienen voor het goede doel?