Wereldwonderen

Heb jij wel eens een wereldwonder in het echt gezien? Dit zijn de meest populaire wereldwonderen die mensen over de hele wereld graag zouden willen zien. 

1. De piramide van Cheops

Deze piramide is één van de zeven wereldwonderen uit de klassieke oudheid. De andere zes klassieke wereldwonderen zijn allemaal vernietigd, maar de piramide van Cheops is nog steeds te zien in Egypte. Het bouwwerk is helaas wel erg beschadigd. 

2. De Chinese muur

De Chinese muur hoort bij de nieuwe wereldwonderen. De muur is wel 6000 kilometer lang. Veel mensen zouden heel graag eens bovenop deze eeuwenoude muur willen staan. 

3. Machu Pichu

Een ander nieuw wereldwonder is Machu Pichu, een stad van de Inca's in Peru die door de Spanjaarden nooit is ontdekt en daardoor ook niet vernietigd werd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden.

4. De Taj Mahal

De Taj Mahal is een imposant, wit marmeren mausoleum in Agra in India. Een mausoleum is een monumentaal gebouw waarin het lichaam of de as van een overleden persoon, veelal een heerser, wordt bewaard. In dit geval is dat  Mumtaz Mahal, de echtgenote van Shah Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Zij overleed in 1631 in het kraambed.

5. Iguaçu watervallen

Tot slot hebben we nog een natuurlijk wereldwonder, namelijk de prachtige watervallen van de Iguaçu, die te vinden zijn op de grens van Brazilië en Argentinië in het werelddeel Zuid-Amerika.