Dit is een oud bericht. De informatie op deze pagina klopt misschien niet meer.

Bart Meijer

Hij presenteert de Beste Vrienden Quiz en het Klokhuis, maar wie is Bart nu eigenlijk? En wat vind hij van presenteren?

Naam: Bart Meijer
Leeftijd: 33
Woonplaats: Amsterdam

Als je zelf mee zou doen met de Beste Vrienden Quiz, wie zou je dan meenemen?
Ik zou mijn beste vriend Mathijs meenemen. We kennen elkaar al van vóór onze geboorte. Onze ouders leerden elkaar kennen bij zwangerschapsgymnastiek. We zijn 3 dagen na elkaar jarig en als ons hele leven vrienden. Vroeger gingen we met onze families samen op vakantie en later heb ik met Mathijs ook reizen naar Amerika en het Midden-Oosten gemaakt. Als iemand mijn beste vriend is, is hij het.

Waarom vind je het leuk om de Beste Vrienden Quiz te presenteren en heb je een favoriet onderdeel?
Ik wist het van tevoren niet, maar het is heel leuk om quizmaster te zijn. Er gebeurt een heleboel in een quiz en ik vind het leuk om dat allemaal aan elkaar te kletsen. Soms is dat niet makkelijk, want als quizmaster moet je ook streng kunnen zijn. Maar gelukkig zijn de kandidaten altijd leuk en weten ze veel. Mijn favoriete onderdeel? Ik vind het altijd leuk om tientjes uit te delen aan de winnaars. Maar ook de Titanictest is altijd spannend. Zlatan is niet altijd leuk omdat ie ook twee vrienden uit elkaar kan gooien.

Wanneer kun je je weer opgeven voor de Beste Vrienden Quiz?
Tot de zomervakantie hebben we helaas geen kandidaten meer nodig, maar daarna gaan we weer door. Wanneer is nog niet precies bekend, dus hou vooral onze website en Facebookpagina in de gaten.

Zou je de Beste Vrienden Quiz wel eens samen met iemand willen presenteren? Koningin Maxima zou dat heel goed kunnen denk ik. Dan heb ik een knappe en leuke vrouw aan mijn zij. En kan Amalia misschien meedoen met de quiz :-)

Wat vind je zelf het belangrijkste in vriendschap? Het belangrijkste van vriendschap is dat je plezier en lol kunt maken samen. Zelfs stomme klusjes worden leuk als je het met iemand doet met wie je het leuk hebt. Verder het is natuurlijk belangrijk dat je helemaal jezelf kunt zijn en elkaar vertrouwt.

Heb je zelf wel eens op Zlatan gezeten?
Toen Zlatan voor het eerst in de studio was mocht ik als eerste op zijn rug gaan zitten. Ik zat er nog geen 5 seconden op of hij zwaaide me er al af. Toen wist ik twee dingen: "Hij mag blijven!" en "Ik ga er nooit meer op!"

Ben je in het echt bang voor spinnen?
Nou ja bang.... hoe kleiner dieren worden hoe irritanter ik ze wel vind. Ratten, muizen en spinnen, ze zijn zo onvoorspelbaar...

Wat is je favoriete eten?
Dat verschilt van dag tot dag! Mijn top 3 op dit moment? 1. Sushi 2. Spinazie met een gehaktcordonbleu (gemaakt door mijn moeder) 3. Pizza Calzone.

Wat is je grootste blunder?
Terwijl ik stil moest zijn bij een grote explosie op militair oefenterrein, we bliezen een auto op, heb ik per ongeluk heel hard staan schreeuwen. "WAT EEN KNAL!!!!!! WOW! WOW! WOWWWWW! " riep ik. Pas toen iedereen mij boos aankeek bedacht ik me weer dat ik stil moest zijn..

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Qua sport doe ik aan voetbal en wielrennen. Soms ga ik 's avonds hardlopen. Op zondagavond ga ik bijna altijd naar de bioscoop en ik spreek graag af met vrienden of familie. Helaas kom ik dus altijd tijd te kort!