Hoe werkt de Beste Vrienden Quiz?

De Beste Vrienden Quiz draait om het halen van zoveel mogelijk punten. Het aantal punten bepaalt het aantal vragen in de finale.

Het spelbord heeft in totaal 14 plaatjes: 10 matchvragen, drie spinnen en een cadeautje. Deze plaatjes zijn willekeurig verdeeld en moeten worden omgedraaid.

De matchvragen zijn er in de volgende categorieën: IQ, wetenschap, de wereld, cultuur, cijfers & letters, sport & spel,  en natuur. Achter ieder plaatje zit een vraag. Beantwoord je de vraag goed, dan krijg je een punt. Maak je vervolgens een match, dus vind je twee dezelfde plaatjes bij elkaar, dan krijg je ook een punt. Maak je geen match of geef je een fout antwoord, dan gaat de beurt naar de andere kant.

Het eerste team dat twee spinnen omdraait moet de strijd aan gaan met onze levensgevaarlijke Zlatan. Je krijgt een gratis punt als je het cadeautje omdraait.

De teams krijgen allebei een kaapkaart om een vraag weg te kapen bij de tegenstander en een voorzegkaart. Als een team het even niet meer weet, kunnen ze de hulp inschakelen van het publiek.

Het team dat in de finale de meeste vragen goed beantwoordt, wint en komt de volgende dag terug. Het winnende team krijgt per goed antwoord 20 euro. De helft van het bedrag is voor het team zelf, de andere helft voor de vriendendienst (een zelf te bepalen goed doel).

De beste spelers van de BVQ zien we in juni terug tijdens de grote Finaleweek. Dan wordt duidelijk welk duo er naar huis gaat met de titel Beste Vrienden Van 2019, de eeuwige roem, de trofee én een grandioze Beste Vrienden Dag onder leiding van Bart en Tonnie.