
Roze koeken: de favoriete koeken van Nick Toet
Je kunt ze maken volgens dit recept van Robèrt, al is dat wel een recept voor gevorderde bakkers:
Of gebruik dit makkelijke Heel Holland Bakt recept!
Dit heb je nodig
• 200 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
• 4 eieren
• 200 gram suiker
• Een zakje roze fondant glazuur (verkrijgbaar bij de supermarkt)
• Cupcake vormpjes
• Garde
Zo maak je de roze koeken
• Zet de oven aan op 175 graden. Smeer een beetje boter in de bakvormpjes zodat het niet blijft plakken.
• Doe de boter en de suiker in een kom en roer dit goed door tot het lekker zacht en luchtig is.
• Breek de eieren en doe ze er één voor één bij. Roer steeds goed door.
• Daarna doe je de bloem erbij en roer je alles goed door elkaar.
• Verdeel het deeg in de cupcake vormpjes.
• Zet de vormpjes in de oven en bak ze ongeveer 30 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
• Tip: Zet een lege bakplaat op de cupcake vormpjes wanneer ze de oven in gaan. Zo blijven de koeken mooi plat aan de bovenkant.
• Leg het zakje glazuur in een kom met warm water en laat het smelten.
• Haal de koeken uit de oven en laat ze 15 minuten afkoelen. Smeer daarna het glazuur met een boterham mesje over de koeken.
Meer koekjes recepten? Probeer dit recept voor herfstkoekjes!