Recept Samosa's

Het verrukkelijke samosarecept maken? Check het hieronder!

Ingrediënten;

 

Deeg:

- pak bladerdeeg (back-up)

- pak filodeeg (back-up)

- 500 gram maida bloem

- 4 eetlepels ghee of koolzaadolie

- 180 ml water

- 2 eetlepels lassi of yoghurt

- 1 theelepel gemalen kardemom zaden

- ½ theelepel bakpoeder

- 1 theelepel zout

- frituurolie

 

Vulling:

- 5 snelkookaardappelen, gekookt en gepureerd

- 1 ui, fijngesneden

- 2 tenen knoflook, geplet

- 1 wortel, fijngehakt

- 250 gram erwten

- 1 groene peper, fijngesneden in reepjes

- 2,5 cm verse gember, geraspt

- 1 theelepel komijnzaad, gemalen

- 1 theelepel garam masala

- ½ theelepel gemalen kardemom zaden

- ½ theelepel kurkuma

- ½ bosje koriander, fijngehakt

- 3 eetlepels zonnebloemolie

- zout

- zwarte peper

 

Lijm:

- 3 eetlepels maida bloem

- 3 eetlepels heet water

 

Benodigdheden:

- zeef

- grote kom

- handmixer

 

 

Hoe maak je het?

- Doe de maidabloem , kardemom, bakpoeder en zout via een zeef in een kom. Voeg de ghee (of koolzaadolie) en lassi (of yoghurt) toe en mix op een lage stand totdat het deeg een beetje zanderig wordt. Voeg het water beetje bij beetje toe totdat een glad deeg ontstaat. Blijf ongeveer 4 minuten mixen. Maak een bal van het deeg en wrijf de bal in met een beetje olie. Leg een natte doek over de kom en laat het deeg ongeveer een uur in rusten op kamertemperatuur.

- Verhit olie in een pan en doe de ui en gember erin. Bak totdat de ui zacht en glazig is. Doe dan de knoflook erbij. Voeg de erwten, hete peper en wortel toe en bak ongeveer 5 minuten. Doe dan de gestampte en gekookte aardappelen en andere ingrediënten erbij. Mix goed en laat ongeveer 5 minuten bakken.

- Mix het water en bloem samen totdat het een dikke structuur heeft. Dit wordt je lijm.

- Pak een stukje deeg en rol het in een balletje. Rol het uit in een cirkel en snijd de cirkel doormidden. Gebruik je vingers om de randjes in te smeren met de lijm. Maak een kegeltje. Doe het mengsel in het kegeltje en vouw dicht.

- Frituur de samosa’s in hete olie totdat ze goudbruin zijn.