Recept Harira

Lees hieronder voor het lekkerste harirarecept!

MAROKKO – VEGATARISCHE HARIRA

 

Ingrediënten:

  • 3 stengels bleekselderij
  • gember
  • 2 tenen knoflook
  • ui
  • 150 gram kikkererwten
  • 400 gram linzen
  • 500 ml tomatenpassata of tomatenblokjes
  • 300 ml water
  • peterselie
  • 1,5 eetlepel harrisa
  • olie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • zout
  • yoghurt

 

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Mes
  • Soeppan
  • Houten pollepel
  • Eetlepels
  • Schaaltjes
  • Rasp

Maak eerst de basis voor de harira. Fruit een uitje aan totdat ie glazig is. Rasp de gember fijn en hak de knoflook fijn en voeg die toe. Hak de bleekselderij in kleine stukjes en voeg deze toe. Laat even bakken totdat het een beetje bruin wordt. Doe dan de ras el hanout en harissa erbij.

Doe de tomatenpassata en het water in de pan erbij. Hoe meer water je toevoegd hoe dunner de soep. Doe dan de linzen en kikkererwten erbij.

Snij een bosje peterselie fijn en doe deze ook bij de harira. Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen. Als de harira klaar is, schep je het in een schaaltje en doe je er een lepeltje yoghurt bij.