Zo-Pierre

Lees hier het recept van het ijspegelglas en van de winterse punch!

IJSPEGELGLAS

Ingrediënten & Benodigdheden:

  • 5 Grote glazen

  • 5 Kleinere glazen die in de grote glazen kunnen (waxinelichthouder)

  • 4 Stukjes tape

  • Water

 

Werkwijze:

  1. Plak vier kleine stukjes tape aan de binnenkant, op de rand, van het kleine glaasje. Laat een stukje van de tape boven de rand uitsteken.

  2. Hang het glaasje in het grote glas en vouw het stukje tape dat boven de rand uitsteekt over de rand van het grote glas. Het kleine glas hangt nu in het grote glas.

  3. Vul het grote glas met water.

  4. Zet het glas in de vriezer en laat het water bevriezen.

  5. Als het water bevroren is maak je de tapejes los.

  6. Doe een beetje warm water in het kleine glas en draai ermee rond. Het kleine glas komt dan los en je kunt het eruit halen.

  7. Houd het grote glas onder warm stromend water. Je kunt nu het glas van ijs eruit halen.

 

 

WINTERSE PUNCH

Ingrediënten & Benodigdheden:

  • 4 grapefruits

  • 60 ml water

  • 50 g suiker

  • 100 g sinaasappeljam

  • 2 kopjes bevroren of verse cranberries

  • 60 ml grapefruitsap

  • 3 medium bananen in schijfjes

  • Sauspan

  • 3 eieren

 

Werkwijze:

  1. Pel de grapefruit en haal ‘m uit elkaar in partjes. Haal het velletje van de partjes af en pers een deel van de grapefruit tot sap. Je hebt een kwart kopje nodig.

  2. Doe het water, de suiker, sinaasappeljam en grapefruitsap in een pannetje en breng het aan de kook.

  3. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.

  4. Voeg nu 2 kopjes cranberries toe.

  5. Laat het mengsel 8 tot 10 minuutjes op een laag vuur doorkoken.

  6. Haal de pan van het vuur.

  7. Voeg nu de grapefruitpartjes toe.

  8. Laat het een uur koelen.

  9. Voor je het gaat serveren, roer alle schijfjes banaan erdoorheen.

  10. Je kunt het serveren in een grote kom of in een glas.

Smakelijk!