Pierre's Arepa's

Deze verrukkelijke pannenkoekjes uit Venezuela zijn heerlijk zelf te maken! Check het hieronder. 

Dit zijn pannenkoekjes maar dan gemaakt van maismeel.

Wat heb je nodig?
* 2 cups heet water
* 1 bouillonblokje (kip of groente)
* 1 theelepel suiker
* 2 cups Harina P.A.N. maismeel (gele verpakking)
* 1 theelepel boter
* ½ cup geraspte jonge Goudse kaas
* zonnebloemolie (om in te bakken)

Hoe maak je het?
Meng het hete water, de boter, het bouillonblokje en de suiker samen in een grote kom. Roer totdat het bouillonblokje, de boter en de suiker zijn opgelost in het water. Voeg de maismeel al roerende beetje bij beetje toe aan het water. Gebruik voor het roeren een houten pollepel. Roer met de klok mee. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren totdat een zacht, maar soepel deeg is ontstaan. Als het deeg te zacht blijft, kan je steeds een beetje maismeel toevoegen totdat het deeg de juiste structuur heeft. Het deeg moet soepel en kneedbaar zijn en niet brokkelen. Als het toch gaat brokkelen, dan kan je een scheutje heet water toevoegen om het deeg soepeler te maken. Doe de geraspte kaas bij het deeg in de kom. Roer goed door, totdat de kaas helemaal in het deeg zit. Maak van het deeg balletjes die ongeveer de grootte van een golfbal hebben. Druk de balletjes tussen je handen plat zodat deegschijfjes ontstaan van ongeveer 1 cm dik. Leg de deegschijfjes op een bord. Zet een koekenpan op het vuur. Schenk voldoende zonnebloemolie in de koekenpan om de bodem helemaal met olie te bedekken. Leg de deegschijfjes in de koekenpan. Bak de deegschijfjes ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant of totdat de arepas aan beide kanten goudbruin zijn. Laat de arepas uitlekken op een bord met wat keukenpapier. Snijd de arepas doormidden en beleg de arepas met een hartig beleg naar keuze.