Snowglobe Cupcakes - Recept | Jill

Wat heb je nodig: - Cupcakes Snowglobe: - 1 pakje gelatinevellen - 8x Waterballonen - 8x satéprikker - Tape - Piepschuim - Hoog/smal bakje waar de waterballon in past Versiering: - Botercrème: 165 gr poedersuiker / 80 gram boter - Geraspte kokos - Marsepein - Beetje extra poedersuiker Stappen 1. Blaas 8 waterballonen op en plak ze met een stukje tape vast aan de niet puntige kant van de satéprikker. 2. Vul een kom met ijswater. Voeg de gelatinevellen één voor één toe, en laat 10 minuten weken. 3. Als de vellen zacht zijn, knijp je ze uit en doe je ze in een pannetje. Voeg 3 eetlepels water uit de kom toe. 4. Verhit op een zeer lage temperatuur tot alle gelatine gesmolten is. Dit gaat heel snel en hoeft niet heel warm te worden. 5. Haal de pan van het vuur en giet de gelatine in het hoge/ smalle bakje waar de ballon in past. Laat een beetje afkoelen tot handwarmte, maar zorg wel dat het vloeibaar blijft. 6. Dip alle ballonnen in de gelatine en zet ze in het piepschuim. 7. Laat ze 24 uur drogen. 8. Maak vormpjes van marsepein: hakjes, kroontjes etc. Maak ze niet te groot. Ze moeten op de cupcake passen en niet hoger zijn dat je snowglobe. 9. Maak botercrème en smeer deze op de cupcakes. 10. Besprenkel met geraspte kokos. En zet de marsepeinen figuren er op. 11. Prik de ballonen in de snowglobe door en haal deze eruit. Mochten ze niet meteen loslaten ga er niet aan trekken maar wacht het af. Het kan even duren, maar uiteindelijk laat de ballon los. 12. Knip de snowglobe aan de onderkant recht en zet op de cupcake. Bestrooi met beetje poedersuiker en tadaaa het sneeuwt!

Feestdagen