Masterclass | Cees Holtkamp | Bossche bol

Wie kent ze niet? Die heerlijke Bossche bollen gevuld met slagroom en mooie gladde chocoladelaag. Cees Holtkamp leert je in deze masterclass hoe je die moet maken. Ingrediënten: 50 gr. water 50 gr. volle melk 50 gr. boter 50 gr. patentbloem 2 eieren van 60 gram Snufje zout 400 gr. gezoete slagroom Overige ingrediënten: Gesmolten chocolade Fondant glazuur Benodigdheden: Pannetje Kookplaatje Spatel Pollepel Bakplaat Spuitzakken Bossche Bol Stap 1: Doe de melk, het water en de boter in een pannetje. Laat dit geheel koken en roer het door elkaar. Stap 2: Haal het pannetje van het vuur en doe de bloem erbij. Roer het door elkaar en zet hem terug op het vuur. Tip: Hoe langer je roert, des te meer eieren kunnen er straks in. Hoe meer eieren erin kunnen, hoe groter de soes. Stap 3: Doe het geheel in een schaal en voeg een snufje zout en twee eieren toe. Nadat je 1 ei hebt toegevoegd moet je eerst het geheel goed roeren totdat je een glad en stevig beslag hebt. Daarna voeg je het tweede ei toe. En roer je weer totdat je een glad en stevig beslag hebt. Stap 4: Doe het beslag in een spuitzak. Stap 5: Strooi een beetje bloem op de bakplaat (of leg er bakpapier op). Vervolgens ga je de soezen spuiten. Houdt de spuitzak 1 á 2 centimeter van de plaat en spuit er een bol uit. Stap 6: Doe de soezen in de oven. De soezen worden gebakken op 210 graden en moeten +/- 25 tot 30 minuten in de oven. Zet de oven wat lager als de soezen nog tien minuten moeten, dit zorgt ervoor dat de soes niet instort. Stap 7: Laat de soezen goed afkoelen! Vullen en decoreren van de soes Stap 1: Doe de slagroom met suiker in de mengkom en klop het op tot een goed slagroombeslag. Tip: zet de schaal met de slagroom en suiker van tevoren in de koeling. Stap 2: Vervolgens maak je aan de onderkant van de soes een gaatje met een klein lepeltje. Want de spuitmond gaat niet door het zachte beslag heen van de soes. Stap 3: Doe de geklopte slagroom in een spuitzak en zet het spuitmondje in het gemaakte gaatje. Spuit de slagroom in de soes. Je voelt wanneer de soes vol is. Stap 4: Pak de soes beet aan de onderkant en doop de bovenkant en zijkant in de gesmolten chocolade. Breng de soes zo diep mogelijk in de chocolade. Zorg ervoor dat de chocolade laag niet te dik is. Let op: Probeer chocoladedruppels op de soes te voorkomen! Maak het zo strak mogelijk. Stap 5: Spuit eventueel met fondant glazuur leuke vormpjes op de Bossche bollen.

Sterrenrecepten