Zapp Weekjournaal

NOS / NTR

670324

Iedere zondag van 18.30 tot 19.00 het Zapp Weekjournaal met achtergronden bij het nieuws, een gast en aandacht voor raar en opmerkelijk nieuws. Met om 18.45 uur een uitstapje naar het Jeugdjournaal voor het nieuws van de dag.

In de uitzending van 26 maart:

Deze week was er veel te doen over een kunstroof van bijna 15 jaar geleden. Dieven pikten toen twee schilderijen uit het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hoe ging die roof in zijn werk? En hoe makkelijk (of moeilijk?) is het eigenlijk om in een museum peperdure kunst te pikken? Of het net zo gaat als in de film, dat zocht Milou uit.

Lucas dook op het nieuws over een dierentuin in Tsjechië. Daar is bij 21 neushoorns de hoorn afgezaagd. De dierentuin is bang dat anders stropers langs zullen komen om de dieren te doden voor hun hoorn. Dat is eventjes terug ook in Frankrijk gebeurt. Nederlandse dierentuinen denken nu ook na hoe ze zich moeten beveiligen.

In de studio is Pleun Bierboom te gast. Haar leven is hartstikke veranderd nadat ze een paar weken geleden The Voice had gewonnen. Hoe het nu met haar gaat, daar komt ze over praten met Laura.

Een dier van de week is ook weer gevonden, net als een boel rare nieuwtjes. En met het nieuws van de dag in het Jeugdjournaal en het weer-weekoverzicht ben je weer helemaal bijgepraat.

Contact met de redactie

Niet alle verplichte velden zijn ingevuld.
Jouw ouder / verzorger kan jouw bericht via dit e-mailadres annuleren.
Alle velden zijn verplicht