Over Zapp Weekjournaal

Iedere zondag van 18.30 tot 19.00 het Zapp Weekjournaal met achtergronden bij het nieuws, een gast en aandacht voor raar en opmerkelijk nieuws. Met om 18.45 uur een uitstapje naar het Jeugdjournaal voor het nieuws van de dag.

In de uitzending van 2 juli:

Zou jij de zee in gaan als er haaien zwemmen? In Zuid-Afrika durven kinderen het wel. Ze zijn dol op de zee en dan vooral op het surfen op hoge golven. We hebben een reportage over een populair surfstrand. Daar wordt de boel bewaakt met drones waarmee haaien op tijd gespot kunnen worden. Ook de 21-jarige Caleb is daar. Hij werd aangevallen door een haai en mist daardoor een been. Toch gaat hij nog steeds graag de zee in.  

Het is het ‘Blockbuster-seizoen’. Blockbusters zijn grote films die heel veel publiek naar de bioscoop moeten trekken. Waarom brengen ze die grote films altijd in de zomer uit? En wat valt op aan het rijtje: Despicable Me3, Pirates of the Caribbean 5 en Cars 3…?

In de studio komt Tania Kross. Deze vrolijke en enthousiaste gast is beroemd als operazangeres en ze is iedere zaterdagavond op tv te zien in ‘De Beste Zangers’. Over hoe opera leuker kan worden voor kinderen, waarom muziek belangrijk is en over een glas breken met je stem…

Een dier van de week is er ook natuurlijk, net als het raarste nieuws en het nieuws van de dag. Zondag half zeven op Zapp!

Contact met de redactie