5 TIPS: Dit kun jij doen voor 3FM Serious Request

3FM Serious Request zamelt de week voor Kerst geld in voor Het Vergeten Kind en jij kunt helpen! We geven je vijf tips voor leuke acties waarmee jij geld kunt ophalen.

1. Verkoop je oude speelgoed

Heb jij nog speelgoed in de kast liggen waar je niet meer mee speelt? Zonde! Verkoop je speelgoed op een markt of met hulp van je ouders op social media.

2. Knutsel kerstkaarten 

Je kunt heel veel leuke dingen knutselen en verkopen. Denk bijvoorbeeld aan kerstkaarten! Knip, plak en kleur er op los en verkoop de kaarten aan je familie, vrienden en buren. Vergeet zelf natuurlijk ook geen leuke kaart rond te sturen!

3. Organiseer een loterij 

Samen in actie komen is natuurlijk nog leuker! Een actie die je met je school of sportvereniging kunt opzetten is het organiseren van een loterij of bingoavond. Verzamel leuke prijzen door langs te gaan bij bedrijven of zelf in je kast te kijken naar spullen die je niet meer gebruikt. 

4. Maak muziek

Kun jij mooi zingen of een muziekinstrument bespelen? Maak muziek en leg een petje neer waar mensen geld kunnen achterlaten. Ga bijvoorbeeld in het winkelcentrum in de buurt staan of ga langs de deuren en zing daar een kerstliedje. 

5. Doelpunt voor een euro

Ben jij topscorer van jouw sportteam of kun je super goed rennen? Daag mensen uit om voor een euro het tegen jou op te nemen bij jouw sport. Tip: als jij wint moet de ander nog een extra euro betalen.

 

Natuurlijk kun je ook altijd flessen inzamelen of een heitje voor een karweitje doen! Heb jij een nog een leuk idee voor een actie? Laat het ons weten en vergeet vooral niet je actie aan te melden op npo3fm.nl/kominactie