Quiz over verliefdheid - Goede antwoorden

Heb jij de quiz gedaan over verliefdheid? Hier kun je je antwoorden checken en vind je extra uitleg!

We beginnen even bij het begin. Wat is verliefdheid eigenlijk?

Als je iemand heel erg leuk vindt, kan je verliefd worden. Als je verliefd op iemand bent, krijg je een warm en gelukkig gevoel bij degene waarop je verliefd bent. Ook wil je steeds bij diegene zijn en je krijgt ‘vlinders in je buik’.

Dit waren de goede antwoorden van de quiz:

Vraag 1 was: Hoe word je verliefd?

Het goede antwoord was: Door stofjes die vrijkomen in je lichaam.

Er zijn veel verschillende redenen die verklaren waarom je iemand leuk vindt, zoals hoe diegene eruitziet, hoe slim iemand is of hoe diegene is opgevoed. Maar de verbintenis tussen jou en diegene bepaalt voor een groot deel op wie je wel of niet verliefd kan worden. Als je verliefd bent, komen er allerlei stofjes in je lichaam vrij.

Vraag 2 was: Waarom worden mensen verliefd?

Bij deze vraag waren twee antwoorden goed, namelijk: Zodat ze uiteindelijk samen kindjes kunnen krijgen, en: Zo worden ze door de natuur bij elkaar gebracht en aan elkaar gehecht.

De wetenschap ziet verliefdheid als een ‘middel’ dat door de natuur ontwikkeld is om twee mensen sneller te koppelen en te laten hechten, zodat ze uiteindelijk samen kindjes kunnen krijgen.

Vraag 3 was: Wat gebeurt er met je als je verliefd bent?

Het goede antwoord was: Er worden geluksstofjes aangemaakt, waardoor je vrolijker bent en meer energie hebt.

De stofjes zorgen er voor dat je gelukkiger en vrolijker bent als je met je vlam bent, maar ook dat je de hele tijd bij diegene wilt zijn!

Vraag 4 was: Hoelang duurt het voordat iemand verliefd wordt?

Het goede antwoord was: Dat is voor iedereen anders.

Dit is voor iedereen anders. De een ervaart liefde op het eerste gezicht, terwijl het bij de ander jaren duurt voordat diegene verliefd wordt. Het heeft alles te maken met de situatie. Wanneer er grote veranderingen plaatsvinden, zoals verhuizen, of er heftige emoties zijn of stress aanwezig is, is de kans op verliefdheid groter. Het kan dus verschillen, van een vijfde van een seconde tot enkele jaren.  

Vraag 5 was: Kan je iemand verliefd laten worden op je?

Het goede antwoord was: Nee, je kan alleen de kans dat iemand verliefd op je wordt vergroten.

Er zijn een aantal wetenschappelijke onderzoeken geweest die kunnen aantonen dat je de kans kan vergroten dat iemand verliefd op je wordt. Dat betekent dus niet dat diegene dan ook daadwerkelijk verliefd op je wordt, helaas!  

Vraag 6 was: Kan je van je verliefdheid af komen?

Het goede antwoord was: Ja, door je op andere dingen te concentreren.

Door jezelf op andere dingen te focussen, leid je als het ware jezelf af van de verliefdheid. Wanneer je veel gaat afspreken met anderen en je blijft denken aan de reden(en) waarom je niet meer verliefd wilt zijn, verschuif je je gedachtes. Hierdoor speelt de verliefdheid niet meer op de voorgrond en zal het afnemen.