Taarten van Abel

VPRO

Bxs8sjvelks delaney dawson

Paolo's vlezige Hondentaart

Van smeerbare leverworst tot sappige plakjes worst; niets is te gek op de taart voor jouw trouwe viervoeter!

Voor ongeveer 3 honden en 1 teckel

Is de Dalmatier van jouw oma binnenkort jarig of heeft de Bulldog van de buren je gered van de verdrinkingsdood? Dan lijkt het mij de hoogste tijd om een lekkere hondentaart te gaan maken voor die trouwe viervoeter!

Paolo en ik hebben voor de half- Joodse Hond van zijn oom een lekkere 3-laagse taart gemaakt van brokken, worstjes en leverworst. Misschien wil je ook zoiets gaan proberen? Stroop je mouwen alvast maar op...

Benodigdheden:
3 taartvormen of kommen van verschillende afmeting;
van groot naar klein
1 mengkom inhoud 2 liter
kleine kom
mes
spuitzak
schaal
plastic folie

Ingredienten:
4 pakjes gelatineblaadjes
water
verschillende soorten, maten en kleuren hondebrokken
plakjes ham, salami, boterhamworst etc
hondekoekjes
(honden-) leverworst
speelgoedje

  

Taartbodems
Wel de gelatineblaadjes 2 minuten in een schaaltje met koud water tot ze lekker soepel zijn. Kook 3 liter water. Los de gelatineblaadjes in de grote mengkom op in het gekookte water. Roer goed door dit mengsel. Bedek de taartvormen of kommen met plastic folie. ‘Behang’ de bodems met plakjes ham of salami tenzij je het juist leuk vind om de brokjes te zien van de taart. Vul de 3 vormen met verschillende hondebrokken; in de kleinste gebruik je kleine puppiebrokjes, in de grootste gebruik je stoere brokken.

Giet voorzichtig het gelatinemengsel over de brokken, totdat ze allemaal ondergedompeld zijn. Bedek de mengsels met een grote plak ham of worst en leg een stukje plastic folie erover heen, voordat je de vormen in de koelkast zet. Laat de taarten een paar uur afkoelen in de koelkast; totdat je duidelijk kunt voelen dat ze stevig zijn geworden en de gelatine is opgestijfd.

De grote mengkom (en straks ook de taartvormen natuurlijk) waar je de gelatine in hebt opgelost, moet je goed afspoelen met water, maar pas op: gooi dat water niet in de gootsteen. Dat brengt namelijk een laagje gelatine in de afvoer aan en dat verstopt de boel! Gooi het water bijvoorbeeld buiten in de straatgoot weg.

Versieren
Als de taartvormen helemaal stevig zijn geworden, kun je de vormen omdraaien op de schaal. Haal wel het plastic folie er goed vanaf, voordat je de volgende laag erbovenop legt: de hond mag zich natuurlijk niet verslikken in plastic! Snij met een mesje wat plakjes worst in een leuke vorm of rol de plakjes op.

De spuitzak kan je vullen met leverworst of filet Americain om daar mooie toefjes mee te maken op de taart of als een soort lijm te gebruiken voor de koekjes en plakjes worst. Heb je geen spuitzak gevonden in de winkel? Knip dan van een stevige plastic boterhamzak een hoekje af en klaar is kees! Versier de taartbodems naar hartelust met toefjes uit de spuitzak, plakjes worst en hondesnoepjes. Als je naar verschillende winkels gaat, merk je al gauw dat je honden met heel veel verschillende snoepjes kunt verwennen; gebruik dus flink je fantasie en maak er een bonte boel van. Vergeet niet om bovenop je taart een mooi dierencadeautje te plakken voor de hond; zo heeft hij ook een mooi aandenken aan jouw geweldige creatie!

Veel plezier en groetjes aan die harige viervoeter!

Meer recepten

Fqwk2mufkpg miguel salgado

De droomjurk van Dancing Queen Cindy

Is je zus geslaagd voor haar eindexamen en geeft ze een groot feest? Gaan jouw twee moeders eindelijk trouw...
Lees verder
Bg home taartenvanabel ie

Ober er hangt een eenhoorn aan de muur

Liever een eenhoorn op je bord dan eentje in de wei? Knutsel en frutsel dan net als Abel een mooi exemplaar...
Lees verder
8li4lswq4ts allef vinicius

De chocoladehoed

Ben je net als onze koningin dol op mooie hoeden, maar vind je het niet meer zo origineel om een hoed op je...
Lees verder
Lw25zxpkln8 clem onojeghuo

Knibbel knabbel koekhuisje

Haal de kilo's tumtummetjes en chocoladesnoepjes maar in huis; want dit dak heeft nog wat kleurige dakpanne...
Lees verder