Tweede seizoen van sci-fi serie Zenith II

In het tweede seizoen van de familieserie Zenith verhuist de 14-jarige Zoë (Josephine Arendsen) met haar ouders en broertje naar het vredige Berg en Bos nadat haar vader (Henry van Loon) een nieuwe baan als schoolhoofd in zijn schoot geworpen krijgt. Wanneer Zoë erachter komt dat haar nieuwe woonplek een duister verleden heeft en het misschien wel helemaal niet toevallig is dat haar familie juist daarnaartoe gehaald is, moet ze de confrontatie aangaan met robots die niet van mensen te onderscheiden zijn. 

Zenith II is het vervolg op de familieserie en Cinekid-prijswinnaar Zenith uit 2017. Zenith II is los te bekijken en wordt gedragen door een spiksplinternieuwe cast waarin onder anderen Zoë Atsma haar acteerdebuut maakt. Hoofdrollen zijn verder voor Josephine Arendsen, Raphael van den Andel, Henry van Loon, Horace Cohen, Imanuelle Grives, Hanne Arendzen, Jonas Smulders, Lies Visschedijk, Joan Nederlof en Poal Cairo.


Aflevering 1: Een spook in het lichtnet, zondag 2 oktober, 18.15 uur, NPO Zapp

Wanneer Zoë (14) de eigenzinnige uitvinder Max tegen het lijf loopt, vertelt hij over het duistere verleden van haar nieuwe woonplek: ooit was Berg en Bos namelijk de thuisbasis van de inmiddels gesloopte Zenith-fabriek, waar levensechte robots werden gemaakt. Max is er echter van overtuigd dat de robots zich nog altijd onder hen bevinden…


Aflevering 2: Vrienden maken, zondag 9 oktober, 18.15 uur, NPO Zapp

In haar klasgenootje Olivia dacht Zoë een nieuwe vriendin te hebben gevonden, maar dat verandert wanneer Olivia tot haar grote schrik een robot blijkt te zijn. Misschien is Max toch niet zo gek als Zoë dacht. Samen gaan ze op onderzoek uit: zijn er nog meer robots overgebleven in Berg en Bos? Wat Zoë niet weet, is dat de ontdekking over Olivia voor Max nog grotere consequenties heeft dan voor haarzelf.


Aflevering 3: We worden gehackt!, zondag 16 oktober, 18.15 uur, NPO Zapp

Na in de val gelokt te zijn door Olivia worden Zoë en Max plotseling vals beschuldigd van een ernstige gebeurtenis. Zelfs de ouders van Zoë lijken haar niet meer te geloven. Samen met Max bedenkt ze een sluw plan om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar ondertussen krijgen ze wel te maken met een oude bekende van Berg en Bos, die er alles aan zal doen om hen te dwarsbomen…


Aflevering 4: Een oude bekende, zondag 23 oktober, 18.15 uur, NPO Zapp

Het detectivewerk van Zoë en Max leidt hen naar de oude baas van de Zenith-fabriek: misschien kan zij vertellen wat er met de robots is gebeurd en hoeveel er nu nog rondlopen. Ondertussen doemen er robotjagers op, doet Olivia een bekentenis en ontdekt Zoë iets schokkends over zichzelf; het wordt steeds moeilijker te duiden wie nou eigenlijk aan welke kant staat.

 

Zenith II, wekelijks vanaf zondag 2 oktober, 18.15 uur, VPRO, NPO Zapp en NPO Plus

Lengte: 8 x 25 minuten

Zenith II is een co-productie van Lemming Film en VPRO en is gemaakt met steun van het NPO-fonds en de Nederlands Film Production Incentive.

Regie: Joost van Hezik

Script: Lotte Tabbers, Philip Delmaar, Joost van Hezik

Producenten: Leontine Petit, Tom van Blommestein

Cast: Zoë Atsma, Josephine Arendsen, Raphael van den Andel, Henry van Loon, Horace Cohen, Imanuelle Grives, Hanne Arendzen, Jonas Smulders, Lies Visschedijk, Joan Nederlof en Poal Cairo.

vpro.nl/zenith

#zenith