Dit waren de Paralympische spelen!

De Paralympische Spelen zijn ondertussen afgelopen en Nederland heeft heel wat medailles binnen gesleept. Hieronder lees je verschillende hoogtepunten van de Paralympische spelen.

Van zwembad tot tennisbaan: Nederland was tijdens deze Paralympische spelen op veel plekken te vinden! De eerste dag begon al goed, want baanwielrenners Tristan Bangma en Patrick Bos winnen goud. En heb je de zilveren overwinning van wielrenner Vincent ter Schure en zijn piloot Timo Fransen gezien? Vlak voor de finish maakten zij een diepe buiging. Maar ook op dressuur, wielrennen en atletiek scoren we: veel sporters van team NL ontvangen een gouden plak. Niet te missen is zwemster Chantalle Zijderveld, zij breekt een wereldrecord op de 100m. De ‘Orange Lions’, het Nederlandse basketbalteam, had ook een primeur: in de finale tegen China wonnen ze met 50-31. Tennissers Anniek van Koot en Diede de Groot slepen de 25e en laatste gouden plak binnen. Deze overwinning zorgt ervoor dat Diede alle rolstoeltennis-prijzen heeft gewonnen die er te winnen zijn: een bijzondere prestatie! Nederland eindigt op een mooie vijfde plek met 25 gouden medailles!

Maar Paralympisch kampioen worden gaat niet altijd zonder slag of stoot. Zo wordt de rolstoel van Belgische wheeler Peter Genyn gesaboteerd. De banden zijn net voor de wedstrijd lek gestoken. Maar niets houdt hem tegen, zelfs geen vernieling. De rolstoel wordt gerepareerd en Peter wint goud!

Zappsport heeft meerdere afleveringen gemaakt met verschillende paralympische sporters! Wil je deze video's graag zien? klik dan hier