DAG 14 OLYMPISCHE SPELEN: GOUD EN AFSCHEID

Het aantal medailles werd vandaag uitgebreid met twee gouden, een zilveren en twee bronzen plakken.

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben goud veroverd op de Olympische Spelen. Alle acht wedstrijden in Tokio werden gewonnen, met als klap op de vuurpijl winst  (3-1) op Argentinië. Dit team won wat er te winnen viel: Wereldkampioen, Europees kampioen, maar ook de meest recente winnaar van de Pro League, de Champions Trophy en de World League en met de Olympische titel is het rijtje compleet! Met twee rake strafcorners is het voor Caia van Maasakker een waardig afscheid als tophockeyster.

Baanrenner Harrie Lavreysen heeft op de individuele sprint goud gewonnen In de finale tegen zijn kamergenoot en medefavoriet Jeffrey Hoogland was hij in de derde en beslissende heat de beste. Hoogland won zilver.

Nouchka Fontijn is er niet in geslaagd net als vijf jaar geleden de finale van het olympisch bokstoernooi in de klasse tot 75 kilogram te bereiken. Met een bronzen medaille sluit ze haar loopbaan af.

Anne van Dam heeft op het golftoernooi haar beste ronde tot nu toe gelopen, ze s, klom vier plaatsen en is 55ste.

Laurine van Riessen maakt het in het ziekenhuis "oké" na haar zware val donderdag tijdens het onderdeel keirin. "Ik ben blij dat het momenteel goed met me gaat, aangezien het voor mij veel slechter had kunnen aflopen", zegt ze op Instagram.

Baanrensters Amy Pieters en Kirsten Wild hebben op het nieuwe olympische onderdeel koppelkoers net naast de medailles gegrepen. Kirsten viel.

Sifan Hassan heeft op de Olympische Spelen brons gepakt op de 1500 meter.

Nadine Visser, Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney zijn gediskwalificeerd in de finale 4x100 meter. Het goud was voor de Jamaicaanse vrouwen.

De springruiters hebben zich op de valreep geplaatst voor de finale van de landenwedstrijd. Die is zaterdag om 12.00 uur Nederlandse tijd.

De estafetteploeg op de 4x400 meter op basis van tijd voor het eerst in de geschiedenis een olympische finaleplaats bemachtigd. Jochem Dobber, Terrence Agard, Tony van Diepen en Ramsey Angela liepen in de series met 2.59,06 een dik Nederlands record.