#SifansDayOff

Sifan Hassan zorgde voor bijzondere sportmomenten op de Olympische Spelen en houdt Twitter behoorlijk bezig.

Eerst liep Sifan namelijk de race voor de 1500 meter. Ze viel en de wedstrijd leek voor haar voorbij. Maar… ze stond op, liep het gat dicht en sprintte op het eind zelfs iedereen voorbij en werd eerste! 

Later op die dag pakte ze goud op de 5000 meter. Een historische gebeurtenis want het is 29 jaar na Ellen van Langen in Barcelona, eindelijk weer olympisch atletiekgoud voor Nederland. Deze week hoopt ze een een bijzondere hattrick te maken door zich ook voor goud te gaan op de 1500 en 10.000 meter. Dit heeft nog nooit eerder iemand geprobeerd.

De internationale atletiekunie postte bericht op Twitter en ging daarmee behoorlijk viral met #SifansDayOff (Sifans vrije dag). Daarin staat: Sifan Hassan heeft vandaag ondanks haar drukke schema een vrije dag, maar dat weerhield de koningin van het hardlopen er niet van om lekker actief te blijven”,  bij gephotoshopte beelden waarbij Sifan zogenaamd andere olympische sporten probeert, zoals zeilen, turnen, paardrijden en schoonspringen. Daarna volgen er veel meer gephotoshopte tweets zoals Sifan aan het waterpoloën, bij het baanwielrennen.

De Nederlandse Atletiekunie speelde er ook leuk op in en maakte een edit waarin Sifan even naar Nederland is gekomen om stroopwafels te halen en te fierljeppen.

Verder is er kritiek op een vraag van een journalist, die vroeg of ze Snollebollekes kent. Volgens hen is het vreemd om een topsporter te vragen naar een feestband en geen aandacht te geven aan haar super bijzondere prestatie.
Links Rechts werd gedraaid toen ze over de finish kwam bij de 5000 meter. Sifan (die uit Ethipie komt) antwoordde dat ze die niet kent. Maar ze zei wel: “Ik houd van Brabant. Eindhoven is fantastisch. Sorry, ik was helemaal bezig met de gouden medaille”.

Snollebollekes haakt daar ook weer lekker op in en feliciteert Sifan op z’n Brabants: Wa een prestatie, nondeju! Gefeliciteerd, Sifan Hassan!