DAG 11 OLYMPISCHE SPELEN: OLYMPISCH RECORD BAANWIELRENNEN

De baanwielrenners bezorgden Nederland de zesde gouden plak door de teamsprint te winnen.

Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben goud gewonnen bij het teamsprinten. Ze waren 3 seconden sneller dan de Britten. In de kwalificatie, toen Hoogland werd gespaard en Büchli in actie kwam, werd het olympisch record verbeterd met een tijd van 42.134. In de eerste ronde, toen Hoogland aan de beurt was, ging het record er opnieuw aan: 41.431.

Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz begonnen in de 49erFX-klasse als koploper aan de medalrace. Ze werden 9de en moesten hierdoor genoegen nemen met brons.

Lieke Klaver en Lisanne de Witte hebben de halve finales van de 400 meter gehaald, en Taymir Burnet heeft de halve finale van de 200 meter gehaald. 

Sprinter Taymir Burnet heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 200 meter.

Bart Deurloo viel van de rekstok bij zijn tweede vluchtelement.  Bart maakte zijn oefening af en werd zevende in de rekstokfinale.

De gouden droom is voorbij voor de waterpolosters: de Hongaarse vrouwen maakten er in de slotminuut nog 13-11 en daarna ook 14-11 van.

De synchroonzwemzussen Noortje en Bregje de Brouwer hebben de olympische finale bereikt. 

Zeilers Pim van Vugt en Bart Lambriex hebben hun eerste Olympische Spelen met een zesde eindklassering afgesloten. 

De finale van het polsstokhoogspringen is voor Menno Vloon op een teleurstelling uitgelopen. Hij kwam nog wel over de hoogte van 5,55 meter, maar drie pogingen op 5,70 mislukten. Hij was een van de eerste uitvallers in de finale.

Atleet Mike Foppen is bij de  5000 meter voortijdig gestopt vanwege kramp in zijn linkerkuit.