DAG 10 OLYMPISCHE SPELEN: GOUD EN UITSCHAKELING

De tiende dag van de Olympische Spelen zit erop. Het leverde Nederland één schitterende gouden medaille op voor Sifan Hassan.

Sifan Hassan heeft goud behaald op de 5000 meter!  Dat is eindelijk, 29 jaar na Ellen van Langen in Barcelona,  weer olympisch atletiekgoud voor Nederland.

Dafne Schippers heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale op de 200 meter. Ze kwam in haar halve finale niet verder dan de zesde plaats. Dafne heeft vaak last van haar rug en sloeg daarom de 100 meter al over. "Ik heb zo hard gevochten om hier te staan”, kijkt ze geëmotioneerd terug op haar uitschakeling. Ze heeft zich voorgenomen er nog alles aan te doen om met de estafetteploeg een mooie prestatie op de 4x100 meter neer te zetten. "Daarna zal ik zeker een lange tijd rust nemen."

Atlete Nadine Visser heeft geen medaille kunnen bemachtigen. Ze eindigde in de finale van de 100 meter horden als vijfde in 12,73.

Femke Bol plaatst zich overtuigend voor de finale van de 400 meter horden. 

Sifan Hassan valt in slotronde van 1.500 meter, maar wint serie alsnog met sensationele sprint.

Liemarvin Bonevacia heeft de Olympische finale van de 400 meter behaald in een Nederlands record van 44,62 seconden 

De Nederlandse hockeysters hebben gewonnen van Nieuw Zeeland, hiermee hebben ze de halve finale op de Olympische Spelen gehaald.

De Nederlandse handbalsters hebben nipt gewonnen van Montenegro en staan in de kwartfinales van de Olympische Spelen.